«Οι παίκτες της Εθνικής Αγγλίας είναι πρότυπα»

«Πρότυπα» χαρακτήρισε τους παίκτες της Εθνικής Αγγλίας ο προπονητής, Γκάρεθ Σαουθγκέιτ, σχετικά με τη «διαμάχη» που έχει προκύψει μετά την απόφασή τους να γονατίζουν πριν από τους αγώνες (θα συνεχιστεί και στο Euro), σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του ρατσισμού.

Με ανάρτησή του στα socia media ο ομοσπονδιακός προπονητής των «Τριών Λιονταριών» σχολίασε: «Οι παίκτες μας είναι πρότυπα. Πρέπει ν΄ αποδειχθεί ότι μπορούν να παίξουν ρόλο στην κοινωνία κι εκτός γηπέδου. Πρέπει να τους δώσουμε την αυτοπεποίθηση να υπερασπισθούν τους συμπαίκτες τους και τα θέματα που τους ενδιαφέρουν.

Ποτέ δεν πίστευα ότι πρέπει να μιλάμε μόνο για το ποδόσφαιρο. Είναι καθήκον τους να συνεχίσουν να αλληλεπιδρούν με το κοινό σε ζητήματα όπως η ισότητα, η ένταξη και η φυλετική αδικία, λαμβάνοντας παράλληλα τον λόγο για να βοηθήσουν, να θέσουν τις συζητήσεις στο τραπέζι και να ευαισθητοποιήσουν».

Ως γνωστό οι παίκτες της Premier League, γονατίζουν πριν από τους αγώνες, από τότε που ο δολοφονήθηκε ο Τζορτζ Φλόϊντ από τον λευκό αστυνομικό στις ΗΠΑ.

Μερίδα φιλάθλων είχε επικρίνει την απόφαση των διεθνών να γονατίσουν πριν την έναρξη των φιλικών με Αυστρία και Ρουμανία στο Μίντλεσμπρο, ωστόσο, οι μεμονωμένες αποδοκιμασίες καλύφθηκαν από τα χειροκροτήματα των υπολοίπων θεατών.