Ολοκληρώνεται αύριο στην Τεχνόπολη η γιορτή της επιστήμης (video)

0
18

Ολοκληρώνεται αύριο στην Τεχνόπολη στο Γκάζι η γιορτή της επιστήμης, το Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, Athens Science Festival, που βρίσκεται στην πέμπτη χρονιά του και έχει γίνει πλέον θεσμός. Όσοι επιθυμούν να δουν από κοντά την επιστήμη «να παίρνει τη θέση της στη ζωή τους» έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το φεστιβάλ σήμερα (Σάββατο) και αύριο (Κυριακή) από τις 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

Στο Athens Science Festival η επιστήμη δεν σταματά στα όρια των εργαστηρίων ή των αμφιθεάτρων, συνδυάζεται με τις τέχνες, γίνεται πιο προσιτή και διασκεδαστική, ενώ δανείζεται και δανείζει στοιχεία στην pop κουλτούρα, προσεγγίζοντας ακόμη ευρύτερο και ετερόκλητο κοινό.
Φετινή καινοτομία του φεστιβάλ είναι το Celebrity Science. Αναγνωρίσιμα πρόσωπα μοιράζονται τους προβληματισμούς τους γύρω από θέματα που αφορούν την επιστήμη και την τεχνολογία, αλλά και θέματα που διαμορφώνουν ή επηρεάζουν την καθημερινότητα. Αξιόλογοι επιστήμονες αναλαμβάνουν να λύσουν τις απορίες τους σε μια συζήτηση που γεφυρώνει την pop κουλτούρα με την επιστήμη. Αύριο, Κυριακή 28 Απριλίου η Κατερίνα Γκαγκάκη θα συζητήσει επί σκηνής με τον ηλεκτρολόγο μηχανικό Κώστα Καρπούζη και θα προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ζητήματα γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη.
Το Athens Science Festival διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το Βρετανικό Συμβούλιο, την Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, το Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας σε συνεργασία με πολλούς ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς φορείς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς.
Ιδρυτής του φεστιβάλ και της SciCo είναι ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, επιστήμονας ο ίδιος, με διδακτορικό στη γενετική και με μεγάλη πίστη στην ανάγκη εκλαΐκευσης της επιστήμης.
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Ηλίας Κούκοςwww.ert.gr

2018-04-28 09:36:28

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ