Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι χορηγοί εκφράζουν τους προβληματισμούς τους

Μία άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή (12/06) το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι της Ιαπωνίας (NHK).

Σύμφωνα με αυτή περίπου τα 2/3 των εταίρων των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, που αναβλήθηκαν για το καλοκαίρι του 2021, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, προβληματίζονται για το αν θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στη διοργάνωση.

Συγκεκριμένα οι ερευνητές απευθύνθηκαν σε 78 χορηγούς εκ των οποίων, απάντησαν οι 57, μετά την ανησυχία που εκφράστηκε το τελευταίο διάστημα για τις συνέπειες στις διαφημιστικές τους δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των Αγώνων, δεδομένου του κινδύνου διάδοσης του ιού και του αυξανόμενου κόστους για τους διοργανωτές.

Οι χορηγοί, φοβούνται επίσης, την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, με τους διοργανωτές να τονίζουν ότι το 2021 είναι η «τελευταία επιλογή» για την διεξαγωγή τους, καθώς κορυφαίοι παράγοντες του Ολυμπιακού κινήματος, αλλά και των οικοδεσποτών, έχουν καταστήσει σαφές πως είτε θα γίνουν το 2021, είτε θα ματαιωθούν.

Πολλοί από αυτούς, εξήγησαν επίσης ότι δεν έχουν αποφασίσει σε ποιό πλαίσιο θα κινηθούν σχετικά με την παρουσία τους στην κορυφαία διοργάνωση, δεδομένου πως δεν έχει αρχίσει ακόμη, η επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεών τους με τους διοργανωτές.

Περισσότεροι από τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων (σ.σ. 68%) επεσήμαναν επίσης, ότι η κρίση του κορωνοϊού, έχει επηρεάσει την οικονομική κατάσταση τους.

Οσον αφορά στους συνεργάτες-χορηγούς, πρόκεται για πολλές και μεγάλες ιαπωνικές εταιρείες από όλους τους τομείς, ενώ σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό θα διέθεταν συνολικά, περίπου 3 δισ. ευρώ, ποσό ίσο, με το ήμισυ των αναμενομένων κερδών από την διοργάνωση.

Σ΄ αυτό το ποσό, δεν συμπεριλαμβάνονται οι συμμετοχές της Toyota, της Panasonic και της Bridgestone, οι οποίες είναι παγκόσμιοι συνεργάτες της IOC σε διάφορους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ