Ομιλία του Πρωθυπουργού 14ο Περιφερειακό Συνέδριο Β. Αιγαίου (live)

0
40

Με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ολοκληρώνεται το 14ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Βορείου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη. Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει τους σχεδιασμούς για τη στήριξη των νησιών από την προσφυγική κρίση ενώ αναμένεται να αναφερθεί στην ολοκλήρωση της προσπάθειας για την έξοδο της χώρας από το μνημονιακό καθεστώς της επιτροπείας.
Η ομιλία του Πρωθυπουργού σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με αιχμές περί προσπαθειών δημιουργίας κλίματος έντασης.
«Κάποιοι εδώ και αρκετές μέρες επιδίωξαν να μην είμαι εδώ σήμερα το βράδυ. Κάποιοι επιδίωξαν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης τρομοκρατίας» είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως «κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τις ειλικρινείς αγωνίες των κατοίκων αυτού του ιστορικού νησιού, για να σπείρουν πόλωση και μίσος και να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες. Αλλά δεν τους κάναμε τη χάρη. Δεν φυγομαχήσαμε και δεν αποδράσαμε» είπε.
«Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε αλλά και να ακούσουμε ιδέες, προβληματισμούς και προτάσεις. Ακόμη και εκείνους που αποφάσισαν να μην είναι παρόντες και παρούσες, εμείς και τους θέλουμε και τους χρειαζόμαστε. Θέλουμε να ακούσουμε την κριτική τους, ακόμη κι αν ήταν αυστηρή» τόνισε και προσθέτοντας ότι όσοι επέλεξαν την αποχή δεν έχουν λύσεις γι’ αυτό και διάλεξαν το δρόμο της φυγής απ’ το τραπέζι του διαλόγου.
Πριν την ομιλία του στο 14ο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση των Νησιών του Βορείου Αιγαίου με θέμα «Στο Πλευρό των Νησιών – Στο Ύψος των Ανθρώπων» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε σύσκεψη με τους υπουργούς που συμμετέχουν στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση των Νησιών του Βορείου Αιγαίου και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύσκεψη με τους Υπουργούς που συμμετέχουν στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση των Νησιών του Βορείου Αιγαίου και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. pic.twitter.com/7mQwZIyEaZ
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) May 3, 2018

Σχετική είδηση: Μήνυμα Τσίπρα από Λήμνο: «Στο τέλος του καλοκαιριού η Ελλάδα βγαίνει αυτοδύναμη» (video)www.ert.gr

2018-05-03 19:40:28

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ