Οπλικά συστήματα SMERCH και PANTSIR-S1 προτείνει για την Σερβία ο Πούτιν

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την επίσκεψη του στη Μόσχα. Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς βρίσκεται από χθες στη ρωσική πρωτεύουσα όπου σήμερα παρακολούθησε την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για τα 73 χρόνια από την νίκη κατά του ναζισμού.
Σε συνέντευξή του στην σερβική δημόσια τηλεόραση-RTS, ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανέφερε ότι κατά την διάρκεια της παρουσίασης, στην παρέλαση, των ρωσικών οπλικών συστημάτων ο Βλαντιμίρ Πούτιν του πρότεινε να προμηθευτεί η Σερβία πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων τύπου SMERCH όπως και το σύστημα αεράμυνας PANTSIR-S1.
«Κατά την διάρκεια της παρέλασης ο Πούτιν απευθυνόταν συνεχώς σ’ εμένα και μου εξηγούσε για τι όπλο πρόκειται. Όταν περνούσαν τα συστήματα SMERCH και PANTSIR-S1 μου είπε: «Αυτά τα συστήματα αποδείχθηκαν πολύ καλά στη Συρία. Την απόκτηση αυτών θα πρέπει να εξετάσετε γιατί όπως αποδείχθηκε έχουν την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα», ανέφερε στην σερβική τηλεόραση ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Ο πρόεδρος της Σερβίας δήλωσε ότι κατά τις συνομιλίες που είχε χθες με τον Ρώσο πρόεδρο εξετάστηκαν θέματα ασφάλειας οικονομικής και ενεργειακής συνεργασίας όπως επίσης και το ζήτημα του Κοσόβου. Όπως ανέφερε ο Αλ. Βούτσιτς έλαβε την διαβεβαίωση του Πούτιν ότι η Ρωσία θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από τον διάλογο του Βελιγραδίου με την Πρίστινα και θα παρεμβαίνει στους διεθνείς οργανισμούς όταν βλέπει ότι θίγονται τα συμφέροντα της Σερβίας.
Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς διαβεβαίωσε ότι δεν θα λάβει αποφάσεις που θα στρέφονται κατά της Ρωσίας ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διατήρηση της στρατιωτικής ουδετερότητας και υποσχέθηκε στον Πούτιν, μπροστά στις κάμερες, ότι η Σερβία ποτέ δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης που δέχθηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλ. Πούτιν αμέσως μετά την ορκωμοσία του.
Πηγή: ΕΡΤ
Ανταπόκριση: Νίκος Πέλπας (Βελιγράδι)www.ert.gr

2018-05-09 20:02:55

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ