Ορεστιάδα: Απελάθηκε και επέστρεψε στην Τουρκία ο Τούρκος οδηγός που πέρασε με JCB τα σύνορα

Αργά σήμερα το μεσημέρι, επέστρεψε στην Τουρκία, αφού πρώτα απελάθηκε, ο Μουσά Αλερίκ, ο Tούρκος οδηγός σκαπτικού μηχανήματος και δημοτικός υπάλληλος Αδριανούπολης, ο οποίος το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης συνελλήφθη από τον Ελληνικό στρατό, καθώς πέρασε την οριογραμμή στην περιοχή του τελωνείου Καστανεών, με το μηχάνημα που οδηγούσε.
Περίπου στις 3 το μεσημέρι, ξεκίνησε η μεταγωγή του από την αστυνομική διεύθυνση Ορεστιάδας , ενώ αφέθηκε στην οριογραμμή μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, λίγα μέτρα από το τελωνείο Παζάρ Κιουλέ, όπου τον ανέμεναν οι γονείς, η οικογένειά του, συγγενικά του πρόσωπα, φίλοι και ο δήμαρχος Αδριανούπολης.

Ο Μουσά Αλερίκ, παρέμενε διοικητικά κρατούμενος στην αστυνομική διεύθυνση Ορεστιάδας, καθώς εκκρεμούσε η διεκπεραίωση της διαδικασίας απέλασής του, η οποία τελικά ολοκληρώθηκε πολύ πιο σύντομα ακόμη και από τις εκτιμήσεις και της ίδιας του της δικηγόρου, που προσδιόριζαν την απελευθέρωσή του στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Νωρίτερα , στην Ορεστιάδα, κατέφθασαν στελέχη του Τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και εκπρόσωποι από το δήμο Αδριανούπολης.
Υπενθυμίζεται ότι, ο Μουσά Αλερίκ, καταδικάστηκε σε 5 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας , αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα, ενώ ήδη έχει ασκηθεί έφεση επί της αποφάσεως και ενδέχεται ο ίδιος να επιστρέψει στην Ελλάδα όταν θα προσδιοριστεί η δικάσιμος της εφέσεως.
Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας
Ρεπορτάζ-Σύνταξη: Δήμητρα Παρασκευοπούλουwww.ert.gr

2018-05-05 14:40:34

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ