ΟΤΟΕ: Διαπραγματεύσεις για τις εφαρμογές τηλεργασίας στον τραπεζικό κλάδο

Με επιστολή που ήδη έχει κοινοποιήσει η ΟΤΟΕ προς τους εργοδότες του κλάδου, ζητά «να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση Ειδικής Κλαδικής Συλλογικής Συμφωνίας -πλαισίου, που θα ρυθμίζει τις εφαρμογές τηλεργασίας στον κλάδο, συμπληρώνοντας και εξειδικεύοντας το ισχύον θεσμικό πλαίσιο». Η ΟΤΟΕ είναι η πρώτη κλαδική Ομοσπονδία που αναλαμβάνει τέτοια πρωτοβουλία για το θέμα, ενώ πρόσφατα είχε στείλει τις θέσεις της στο Υπουργείο Εργασίας.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως: «Η ΟΤΟΕ με το βλέμμα στο μέλλον και με αίσθημα ευθύνης, κάνει το πρώτο βήμα για μια αποτελεσματική συλλογική ρύθμιση της Τηλεργασίας στον κλάδο, ενός τρόπου εργασίας που συνδέεται εμβληματικά με την ψηφιακή εποχή.

Θέτουμε τις βάσεις για τη διασφάλιση της εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων που εργάζονται ή θα εργαστούν με τηλεργασία.

Η ενημέρωση, η ενότητα και η ενεργή στήριξη των συναδέλφων είναι καθοριστικοί παράγοντες επιτυχίας αυτής της σύνθετης και πρωτόγνωρης για τον κλάδο προσπάθειας.
Το μέλλον δεν μας φοβίζει, όταν έχει κανόνες που συλλογικά συζητάμε και συνδιαμορφώνουμε.

Ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις σύγχρονες προκλήσεις μιας νέας εποχής, που αλλάζει και που δημιουργεί νέα δεδομένα στον κλάδο».

Διαβάστε το πλήρες κείμενο με τις θέσεις – προτάσεις της ΟΤΟΕ για την τηλεργασία

Σχετική είδηση: Τηλεργασία: Οι προτάσεις που έστειλε η ΟΤΟΕ στο υπουργείο Εργασίας

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.