Ο Γκασπερίνι κατηγορείται για παρεμπόδιση ελέγχου ντόπινγκ

Με ποινή αποκλεισμού 20 ημερών κινδυνεύει ο προπονητής της Αταλάντα, Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, με την κατηγορία ότι παρεμπόδισε τη διενέργεια ελέγχου ντόπινγκ σε ποδοσφαιριστές της ομάδας του.

Το επίμαχο περιστατικό φέρεται να συνέβη, σύμφωνα με τη Gazzetta dello Sport, στις 7 Φεβρουαρίου, όταν κλιμάκιο ελεγκτών του ιταλικού οργανισμού αντιντόπινγκ επισκέφθηκε το προπονητικό κέντρο των «μπεργκαμάσκι», προκειμένου να υποβάλει σε αιφνίδιο έλεγχο τέσσερις παίκτες.

Όταν ο 63χρονος τεχνικός το αντιλήφθηκε, μετέβη στο δωμάτιο όπου διενεργούνται οι έλεγχοι και -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- προκάλεσε επεισόδιο, επιτέθηκε φραστικά στον ελεγκτή και υποχρέωσε τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος βρισκόταν εκείνη την ώρα μέσα, να επιστρέψει στην προπόνηση.

Τελικά, μετά από παρέμβαση του ιατρικού επιτελείου της Αταλάντα, ο έλεγχος διενεργήθηκε κανονικά, όμως ο Γκασπερίνι κατηγορείται για παρεμπόδιση ελέγχου ντόπινγκ.

Η υπόθεση του Γκασπερίνι θα εκδικαστεί στις 10/5 και, αν τιμωρηθεί, δεν θα μπορεί να έχει καμία επαφή με την ομάδα στη διάρκεια της ποινής του και θα χάσει τον τελικό του κυπέλλου Ιταλίας με τη Γιουβέντους, που είναι προγραμματισμένος για τις 19 Μαΐου.