Ο Γκατούζο λύνει τη σιωπή του μετά τα θέματα με Φιορεντίνα και Τότεναμ

Ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Ιταλία το 2006, Τζενάρο Γκατούζο, διορίστηκε προπονητής της Φιορεντίνα τον Μάιο, αλλά αποχώρησε από το κλαμπ μετά από μόλις 23 ημέρες λόγω διαφωνιών με τη διοίκηση.

Σύμφωνα με αναφορές, ο Γκατούζο και ο πράκτοράς του, Ζόρζε Μέντες, δεν συμμερίζονταν τις μεταγραφικές στρατηγικές του συλλόγου, οπότε αποφάσισαν να χωρίσουν τους δρόμους τους με τους «βιόλα».

Ωστόσο, ο Γκατούζο δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica ότι ο Πορτογάλος μάνατζερ δεν είναι εκπρόσωπός του, αλλά «απλά ένας φίλος» κι επιβεβαίωσε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει γιατί έφυγε από τη Φιορεντίνα.

«Αυτός (Μέντες) είναι φίλος. Έχει μεγάλη εμπειρία και μου δίνει συμβουλές για την καριέρα μου. Σέβομαι πάντα τους ρόλους: η μεταγραφική αγορά δεν εξαρτάται από εμένα, αλλά από τη διοίκηση», δήλωσε.

«Είμαι φιλόδοξος προπονητής και θέλω δυνατούς και λειτουργικούς παίκτες στην ομάδα. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο μάνατζέρ τους», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Φιορεντίνα ήταν δυσαρεστημένη με τις προμήθειες που ζήτησε ο Μέντες να υπογράψει τον Σέρτζιο Ολιβέιρα από την Πόρτο. «Δεν μπορώ να μιλήσω γι΄ αυτό κι επαναλαμβάνω ότι (ο πρόεδρος της Φιορεντίνα, Ρόκο Κομίσο) είναι ένα άτομο που δεν έχω γνωρίσει ποτέ», είπε ο Γκατούζο.

Ο Κομίσο αποκάλυψε ότι τόσο ο προπονητής όσο και η Φιορεντίνα δεν μπορούσαν να διευκρινίσουν τι συνέβη λόγω μιας ρήτρας εμπιστευτικότητας που περιλαμβάνεται από τους δικηγόρους του τεχνικού σε ιδιωτική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Γκατούζο είχε προσχωρήσει στη Φιορεντίνα μετά από 1,5 χρόνο στη Νάπολι και άρχισε συνομιλίες με την Τότεναμ αφού ακύρωσε το συμβόλαιό του με την ομάδα της Τοσκάνης.

«Είμαι περήφανος που προπόνησα μια μεγάλη ομάδα σε μια μεγάλη πόλη, όπως η Νάπολη. Σε μια σεζόν με προβλήματα και τραυματισμούς, χάσαμε την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ για ένα βαθμό», είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τότεναμ αποφάσισε να μη δώσει τη δουλειά στον Ιταλό τεχνικό λόγω ορισμένων δηλώσεων από το παρελθόν, οι οποίες θεωρούνταν ρατσιστικές και σεξιστικές, αλλά ο Γκατούζο πιστεύει ότι η αλήθεια βρίσκεται αλλού.

«Είναι δύσκολο να πιστέψω ότι αυτός ήταν ο λόγος, το πολύ ίσως να είχε μείνει στο μυαλό τους η εικόνα του εαυτού μου να πολεμά με τον Τζο Τζόρνταν το 2011. Σίγουρα δεν είμαι ούτε ρατσιστής, ούτε σεξιστής, ούτε ομοφοβικός: παλιές δηλώσεις μου έχουν παραπλανηθεί. Γιατί δεν ρωτάτε τους πρώην συμπαίκτες μου και τους παίκτες που προπόνησα για τη σχέση μου μαζί τους; Δεν μπορώ να χάσω χρόνο με ανόητα πράγματα», δήλωσε.

Και ο Γκατούζο συμπλήρωσε: «Το μίσος στα κοινωνικά μέσα είναι επικίνδυνο και πολύ υποτιμημένο. Είμαι δημόσιο πρόσωπο και έχω τη δύναμη να αντιδράσω, αλλά δεν μπορούν όλοι να το αντέξουν. Είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, γιατί κανείς δεν κάνει κάτι γι ‘αυτό; Δεν ζω στο παρελθόν, έχω κόρες που χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απλά δεν καταλαβαίνω την έκθεση. Γιατί να δημοσιεύσω μια φωτογραφία εάν ταξιδεύω με πλοίο με την οικογένειά μου ή στο εστιατόριο; Θέλω να πω στους νέους να ζήσουν τη ζωή τους, όχι τη ζωή των άλλων».