Ο δήμαρχος του Ρίο ντε Τζανέιρο ζητεί εγγυήσεις για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα

Το σχέδιο που θα επιτρέπει στους φιλάθλους να επιστρέψουν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο από τις 10 Ιουλίου θα μπορούσε να ακυρωθεί, εάν οι Αρχές δεν μπορούν να εγγυηθούν για την ασφάλειά τους, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Το Ρίο είναι η μόνη πολιτεία στη Βραζιλία που ξεκίνησε ξανά το πρωτάθλημά της, με επτά αγώνες να διεξάγονται τις τελευταίες 12 ημέρες, πίσω από κλειστές πόρτες.

Ωστόσο, ένα σχέδιο πώλησης εισιτηρίων για το ένα τρίτο των θέσεων σε γήπεδα όπως το Maracana αμφισβητήθηκε από τον δήμαρχο Μαρσέλο Κριβέλα, παρόλο που την περασμένη εβδομάδα, ενέκρινε το σχέδιο για την επανέναρξη του πρωταθλήματος του Ρίο ντε Τζανέιρο.

«Δεν είναι σίγουρο ότι θα υπάρχουν φίλαθλοι στις 10 Ιουλίου», δήλωσε. «Το εξετάζουμε καθημερινά, ζητάμε από την αστυνομία τη βοήθειά της για να εξασφαλισθεί εάν μπορούμε πραγματικά να εγγυηθούμε ότι κάθε φίλαθλος θα φορά μάσκα και ότι δεν θα υπάρχει συνωστισμός στις δημόσιες συγκοινωνίες».

Πολλές χώρες έχουν ξαναρχίσει τους ποδοσφαιρικούς αγώνες που ανέστειλαν τον Μάρτιο, αλλά σχεδόν όλα τα παιχνίδια έχουν παιχτεί χωρίς την παρουσία φιλάθλων, για να αποφευχθεί η μετάδοση της COVID-19.

Ο αριθμός των νεκρών από COVID-19 στο Ρίο ντε Τζανέιρο ξεπέρασε χθες τους 10.000, 650 από αυτούς στην ομώνυμη πρωτεύουσα του κράτους όπου εδρεύουν οι τέσσερις μεγαλύτεροι σύλλογοι.

Συνολικά, αναφέρθηκαν 1.280 θάνατοι COVID-19 στη Βραζιλία την Τρίτη, αυξάνοντας τον αριθμό των θανάτων σε εθνικό επίπεδο σε 59.594, περισσότερους από οποιοδήποτε άλλο έθνος στον πλανήτη, εξαιρουμένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Παρά τον τραγικό απολογισμό, το Ρίο θα επιτρέψει αυτήν την εβδομάδα να ανοίξουν περισσότερες επιχειρήσεις, όπως μπαρ, εστιατόρια και γυμναστήρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ