Ο διπλός θρίαμβος και ο επόμενος στόχος

Ένα χαμόγελο ήταν η απάντηση του «χρυσού» κοριτσιού του νταμπλ στα 35 και στα 20 χλμ, Αντιγόνης Ντρισμπιώτη, στην ερώτηση της συναθλήτριάς της στο βάδην, Χριστίνας Παπαδοπούλου, «Τι έκανες πάλι ρε;», η οποία δήλωσε ενθουσιασμένη περισσότερο με τον άθλο της Ντρισμπιώτη παρά με τη δική της 12η θέση. 

Η Αντιγόνη, μόλις χθες έλαβε την απόφαση να βαδίσει και στα 20 χλμ. και μάλιστα ήταν εκείνη που επέμενε περισσότερο, καταφέρνοντας να διαλύσει τις όποιες αμφιβολίες του προπονητή της, Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου.

«Για το χρυσό δεν το περιμέναμε. Πιστεύαμε πως θα ήταν μέσα στις πέντε πρώτες. Όμως το πίστευε η Αντιγόνη κι αυτό έφτανε. Σήμερα ήταν δικό της όλο το κομμάτι, ήξερε τις δυνάμεις της. Κέρδισε η ψυχή της όχι το κορμί της.

Είναι σπάνια αθλήτρια η Αντιγόνη. Στην προπόνηση κάνουμε συνδυαστικά πράγματα. Δύο σκληρές προπονήσεις κοντά η μία στην άλλη χρονικά. Τώρα πρέπει να διαχειριστούμε την αναγνωρισιμότητα που είναι αντίπαλος. Η Αντιγόνη δεν θα ξεφύγει και δικαιούται μία μπύρα που αγαπά και της την έχω τάξει.

Εκείνη μου χρωστά σαμπάνια στο Παρίσι σε δύο χρόνια,» δήλωσε ο κόουτς της Ντρισμπιώτη στην κάμερα της ΕΡΤ, λίγη ώρα μετά την απονομή και αφού η αθλήτριά του έγινε η πρώτη Ελληνίδα, σε άνδρες και γυναίκες, που κατακτά νταμπλ στην Ιστορία του στίβου σε οποιαδήποτε διοργάνωση. 

Αναλυτικά, η πρωταγωνίστρια του βάδην στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη δήλωσε: 

«Απίστευτο! Δεν ξέρω τι να πω. Ήξερα πως είμαι καλά. Πίστευα σε γρήγορη κούρσα και ζήτησα να μπω. Μπορούσα να κάνω και το πανελλήνιο ρεκόρ. Μπήκα μπροστά και πήγα να τελειώσω την κούρσα γιατί ήξερα πως μπορούσα. Οι κοπέλες ανέβαζαν ρυθμό και έπεφταν. Εγώ ήμουν σταθερή. Δεν βιάστηκα, είχα υπομονή ήμουν σταθερή και μετά μπορούσα να ανεβάσω γιατί ήμουν ξεκούραστη. Τις περίμενα.

Αγαπώ τους αγώνες με βροχή. Ήξερα πως ήταν η μέρα μου. Με ήλιο είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Σήμερα ξέκλεψα λίγο από τις οδηγίες του προπονητή. Ήμουν μπροστά και ήθελα τη νίκη. Τη δεύτερη ημέρα ένιωθα καλά και ένιωθα πως μπορούσα να είμαι στη δεκάδα. Ήταν ο στόχος. Όταν είδα πως μπορώ να είμαι στην επτάδα, ένιωθα καλά και ξεκούραστη. Όταν είδα τα κορίτσια να κουράζονται, τα έδωσα όλα. Είχα ανάγκη τους Έλληνες που ήρθαν. Και εγώ και ο προπονητής μου είχαμε αμφιβολίες για το αν θα κατέβω.

Ένιωθα καλά σε ένα 60%. Δεν πίστευα πως θα ήμουν στα μετάλλια. Είναι δύσκολο να το διαχειριστώ. Να δω τα συναισθήματά μου και να τα διαχειριστώ. Μετά όλα τα άλλα. Δεν έτρεχα μόνη μου σήμερα, έτρεξα για όλους όσοι ήταν δίπλα μου και με πίστεψαν».

Για το μέλλον, η 38χρονη Ντρισμπιώτη σχολίασε: «Έχουμε στόχους, πρώτα το Παγκόσμιο και μετά οι Ολυμπιακοί. Θα το κυνηγήσουμε είναι στους στόχους μας».

‘Οσον αφορά τους Έλληνες που τη στηρίζουν, ανέφερε: «Ήταν η δύναμή μου για να τρέξω ακόμα και να κερδίσω. Τους ευχαριστώ».
Νωρίτερα, μιλώντας στην κάμερα των Γερμανών διοργανωτών, λίγα λεπτά μετά την κατάκτηση του νταμπλ, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη είχε δηλώσει:

«Στα 35 χλμ. ήμουν απ’ την αρχή μπροστά, ενώ σήμερα επέλεξα να παρακολουθώ και μετά να προσπεράσω. Περίμενα πως στην τριάδα θα είχα αντίπαλες την Πολωνή (σ.σ. Καταρζίνα Ζιέμπλο) και την Ισπανίδα (σ.σ Μαρία Πέρεθ, κάτοχο του Ευρωπαϊκού ρεκόρ, η οποία ακυρώθηκε).  Δεν ήξερα αν θα μπορούσα να πάω καλά σήμερα γιατί δεν είχα προλάβει να ξεκουραστώ από την κούρσα των 35 χλμ., αλλά πήγε πολύ καλά η κούρσα».

“Στα 35χλμ ήταν πιο αργή η κούρσα. Σήμερα ήξερα ότι έχω πολύ δυνατές αντίπαλες και έμεινα πίσω για να παρακολουθώ. Περίμενα να είναι η Πολωνή και η Ισπανίδα μπροστά. Δεν πίστευα ότι μπορώ να πάω τόσο καλά, αλλά ένιωσα πολύ καλά στην κούρσα”, είπε στην μεικτή ζώνη.

Ενθουσιασμένη περισσότερο με τον άθλο της Ντρισμπιώτη παρά με τη δική της 12η θέση παρουσιάστηκε η Χριστίνα Παπαδοπούλου:

«Μπήκαμε στον αγώνα πολύ συντηρητικά. Ευχαριστήθηκα πολύ τον αγώνα. Προσπάθησα να κηνυγύσω όσο πιο πολύ μπορούσα. Είμαι πολύ ευχαριστημένη με τη 12η θέση. Όταν είδα, όμως την Αντιγόνη να προπορεύεται πήρα συναισθηματικό boost.

Τι έχει κάνει η Αντιγόνη; Μου έδωσε μεγαλύτερο κίνητρο να προσπαθήσω περισσότερο κι εγώ η ίδια στον αγώνα, όταν την έβλεπα να βαδίζει προς ένα δεύτερο χρυσό μετάλλιο».