Ο κορονοϊός συνεχίζει να χτυπά τη μεταβατική βολιβιανή κυβέρνηση – ΚΟΣΜΟΣ

Άλλος ένας υπουργός της μεταβατικής βολιβιανής κυβέρνησης, ο έβδομος κατά σειρά, βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό, με αποτέλεσμα πάνω από το ένα τρίτο του υπουργικού συμβουλίου αλλά και η μεταβατική πρόεδρος Τζανίν Άνιες να έχουν πλέον προσβληθεί από την Covid-19.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανάπτυξης, Χοσέ Άμπελ Μαρτίνες, είναι ασυμπτωματικός και θα παραμείνει σε απομόνωση, όπως απαιτεί το πρωτόκολλο. Θα συνεχίσει ωστόσο να εργάζεται από το σπίτι του.

Από τον νέο κορονοϊό έχουν προσβληθεί επίσης οι υπουργοί Προεδρίας, Υγείας, Εξωτερικών, Ορυχείων, Υδρογονανθράκων και Οικονομίας και Δημόσιων Οικονομικών. Ο Μαρτίνες αντικαθιστούσε εδώ και πέντε ημέρες τον υπουργό Οικονομίας Όσκαρ Ορτίς ο οποίος από την Τετάρτη νοσηλεύεται στην εντατική. Ο υπουργός Εσωτερικών Αρτούρο Μουρίγιο είπε την Πέμπτη σε μια τοπική εφημερίδα ότι ο Ορτίς «πεθαίνει».

Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Δικαιοσύνης Άλβαρο Κοΐμπρα γνωστοποίησε ότι είχε προσβληθεί «πριν από λίγο καιρό» αλλά ήταν ασυμπτωματικός.

Μέχρι σήμερα στη Βολιβία, μια χώρα 11 εκατομμυρίων κατοίκων, έχουν καταγραφεί 54.156 κρούσματα και 1.984 θάνατοι, με βάση τα επίσημα στοιχεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ