Ο κορωνοϊός δεν τρομάζει τα χιλιάδες πλήθη που θέλουν ν΄ αποχαιρετήσουν τον Μαραντόνα

Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου έχουν κατακλύσει τους δρόμους του Μπουένος Άϊρες, αψηφώντας τους περιορισμούς που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση της Αργεντινής για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, προκειμένου να προσκυνήσουν το φέρετρο του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Οι εικόνες με ανθρώπους να συνωστίζονται, φορώντας μάσκες οι περισσότεροι, έχουν κάνει το γύρο του κόσμου κι όπως γίνεται αντιληπτό προκάλεσαν ανησυχία και ερωτηματικά για το αν η κυβέρνηση της χώρας έλαβε τα ενδειγμένα μέτρα σε μία περίοδο που η εξάπλωση του ιού είναι ραγδαία πακκοσμίως.

Ο Μαραντόνα, όμως, λατρευόταν και θα συνεχίσει να λατρεύεται σας θεός στην «χώρα του τανγκό». «Πρέπει να είσαι εδώ. Δεν υπήρχε τρόπος να μην συμβεί αυτό. Κατά κάποιο τρόπο αυτός ήταν και ο Μαραντόνα, παραβίαζε τους κανόνες», δήλωσε ο Μάρσελο Γκάδες, ένας 52χρονος υπάλληλος, που περίμενε να προσκυνήσει τη σορό κρατώντας ένα τριαντάφυλλο στο χέρι του. «Η Αργεντινή είναι η Μαραντόνα και ο Μαραντόνα είναι η Αργεντινή, με όλα τα καλά και όλα τα κακά» πρόσθεσε.

Η Αργεντινή κατέγραψε σχεδόν 1.4 εκατομμύρια κρούσματα και 37.714 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού. Η κυβέρνηση επέβαλε αυστηρό lockdown τον περασμένο Μάρτιο, ενώ οι περιορισμοί στα σχολεία και στα ταξίδια παραμένουν σε ισχύ. 

Η μαζική προσέλευση μετά τον θάνατο του Μαραντόνα προκάλεσε έντονη κριτική στα μέα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικότερα μετά τον περιορισμό που επέβαλλε η κυβέρνηση στον αριθμό των ατόμων που μπορούσαν να παρευρεθούν σε αγρυπνίες και κηδείες για τον περιορισμό του ιού.

Οι κανόνες είχαν χαλαρώσει τις τελευταίες εβδομάδες για να επιτρέψουν περισσότερη πρόσβαση σε νεκροταφεία, αν και οι εσωτερικές συγκεντρώσεις γενικά παραμένουν αυστηρά περιορισμένες.

Ενώ οι αρχές είχαν εξοπλισμό απολύμανσης στην είσοδο του παλατιού, όπου οι άνθρωποι περνούσαν σε πομπή για να δουν το κλειστό φέρετρο, πολλοί θαυμαστές συσσωρεύονταν μπροστά από την είσοδο και μερικοί τραγουδούσαν και έπιναν χωρίς προστατευτικές μάσκες.

«Τόσοι πολλοί άνθρωποι μαζί για να αποχαιρετήσουν τον Μαραντόνα αποτελούν πηγή άμεσης μετάδοσης του Covid», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο 55χρονος Αργεντινός γιατρός της Αργεντινής Αλμπέρτο Ουκάλντε.

«Βλέπω ότι στο δρόμο οι άνθρωποι συνωστίζονται και ακόμη υπάρχουν μερικοί χωρίς να φορούν μάσκες», πρόσθεσε και κατέληξε: «Καταλαβαίνω τον πόνο, δεδομένου ότι ήταν είδωλο είναι για εμάς, αλλά οι κίνδυνοι για την υ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ