Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν θα ξαναπαίξει για την Εθνική ομάδα

Ο σούπερ σταρ του NBA, ΛεΜπρόν Τζέιμς, πιθανότατα δεν θα συνεχίσει πια να παίζει για την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ, σύμφωνα με δήλωση του προπονητής της Team USA, Τζέρι Κολάντζελο.

Ο Τζέιμς, αρχηγός των Λος Άντζελες Λέικερς, κατάκτησε δύο φορές το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο και ήταν τέσσερις φορές πρωταθλητής στο ΝΒΑ, αλλά επέλεξε να μην συμμετάσχει στα δύο τελευταία Ολυμπιακά τουρνουά, λόγω και των φυσικών απαιτήσεων της πολύ δύσκολης και ανταγωνιστικής Λίγκας.

«Ο χρόνος συνεχίζει την πορεία του» είπε ο Κολάντζελο για τον 36χρονο πρωταθλητή. «Αν είσαι άνθρωπος, το σώμα σου είναι χτισμένο για να διαρκεί τόσο ανάλογα με το άθλημά σου. Ο ΛεΜπρόν επέλεξε να μη συμμετάσχει στα δύο τελευταία Ολυμπιακά τουρνουά γιατί είναι πολύ απασχολημένος στη ζωή του. Είχε μια συνεισφορά που εκτιμάται πολύ, αλλά νομίζω ότι ο χρόνος του έχει τελειώσει».

Ο Τζέιμς έπαιξε στις ομάδες που θριάμβευσαν στους Αγώνες του 2008 (Πεκίνο) και 2012 (Λονδίνο), ενώ το 2004, στην Αθήνα, επίσης ήταν μέλος της ομάδας που έφτασε ως το χάλκινο μετάλλιο, έχοντας κυρίως εφεδρικό ρόλο.

Η λίστα των δώδεκα Αμερικανών παικτών που επιλέχθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο περιλαμβάνει δύο παίκτες που εμφανίστηκαν και το 2016, τον Κέβιν Ντουράντ και τον Ντρέιμοντ Γκριν, που πλαισιώνουν μια νέα γενιά ταλέντων του NBA.