Ο. Μπαγί: Tα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους πρέπει να έχουν τη σφραγίδα του ΔΝΤ

Tα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους πρέπει να λάβουν με κάποιο τρόπο τη σφραγίδα του ΔΝΤ, επεσήμανε ο Ολιβιέ Μπαγί, επικεφαλής του γραφείου του επιτρόπου Οικονομίας, Πιέρ Μοσκοβισί.
Μιλώντας σε σεμινάριο που διοργάνωσε η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες στη θέση του κ. Μοσκοβισί, που ήταν αρχικά προγραμματισμένο να μιλήσει, ο κ. Μπαγί είπε ότι δεν υπάρχει πια το χρονικό περιθώριο για να ενεργοποιήσει το ΔΝΤ ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την Ελλάδα, προσθέτοντας πως αυτή είναι και η εκτίμηση του επιτρόπου Μοσκοβισί. Εξήγησε, ωστόσο, ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει ως «τεχνικός σύμβουλος», στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας, στην οποία θα υπαχθεί η Ελλάδα μετά το πρόγραμμα.
O κ. Μπαγί διευκρίνισε ότι κανείς στο Εurogroup δεν θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να λάβει πιστωτική γραμμή, περιλαμβανομένης και της Γερμανίας, ενώ σε ό,τι αφορά τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, τόνισε ότι οι χώρες της Ευρωζώνης έχουν δεσμευθεί πως θα το κάνουν και ότι «όλοι έχουν όφελος» από αυτό.
Όπως επισήμανε, τα μέτρα που βρίσκονται υπό συζήτηση είναι η επέκταση της ωρίμανσης των ελληνικών ομολόγων από μηδέν έως 15 χρόνια και οι επιστροφές των κερδών των SMPs και των ΑΝFAs (ύψους 4 δισ. ευρώ), που εξετάζεται να δοθούν υπό όρους και σταδιακά (1 δισ. ετησίως).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-06-13 16:56:35

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ