Ο νεότερος εργαζόμενος της εταιρείας του Έλον Μασκ είναι 14 ετών

Ο 14χρονος Καϊράν Κουάζι θα αποφοιτήσει αυτόν τον μήνα από το πανεπιστήμιο της Σάντα Κλάρα στην Καλιφόρνια. Άρχισε να σπουδάζει πληροφορική και μηχανική σε ηλικία 11 ετών και, παρά τη νεαρή του ηλικία, θα ενταχθεί στη SpaceX του Έλον Μασκ ως μηχανικός λογισμικού.

Σε ανάρτησή του στο LinkedIn την Πέμπτη, o 14χρονος ανέφερε ότι «θα γίνω μέλος της πιο cool εταιρείας στον πλανήτη ως μηχανικός λογισμικού στην ομάδα μηχανικών της Starlink».

Ο Κουάζι είναι το νεότερο άτομο που αποφοιτάει από τη σχολή μηχανικών του Πανεπιστημίου Σάντα Κλάρα, σύμφωνα με τους Seattle Times. Πλέον, σχεδιάζει να μετακομίσει από το Πλέζαντον της Καλιφόρνια με τη μητέρα του στο Ρέντμοντ της Ουάσιγκτον, για να ξεκινήσει δουλειά στη SpaceX.

Το συναρπαστικό ταξίδι του Κουάζι ξεκίνησε σε ηλικία δύο ετών, όταν μπορούσε μιλήσει σχηματίζοντας ολόκληρες προτάσεις. Από το νηπιαγωγείο έλεγε σε άλλα παιδιά και δασκάλους για ειδήσεις που είχε ακούσει στο ραδιόφωνο, σύμφωνα με τους Los Angeles Times.

Σε ηλικία 9 ετών, οι γονείς του τον βοήθησαν να εγγραφεί σε ένα κοινοτικό κολέγιο στην Καλιφόρνια. «Ένιωθα ότι μάθαινα στο επίπεδο που έπρεπε», είπε στους LA Times. Ολοκλήρωσε την πρακτική του στο Intel Labs λίγους μήνες αργότερα και μέχρι την ηλικία των 11 ετών είχε ήδη εγγραφεί στο Πανεπιστήμιο της Σάντα Κλάρα για να σπουδάσει επιστήμη και μηχανική υπολογιστών.

Πέρυσι πέρασε τέσσερις μήνες ως ασκούμενος στην εταιρεία Blackbird.AI, σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn. Όπως ανέφερε στο ABC7 News, «νομίζω ότι υπάρχει μια κοινότυπη νοοτροπία ότι χάνω την παιδική μου ηλικία, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι αλήθεια».

Με πληροφορίες από Business Insider