Ο παπουτσωμένος… πιγκουίνος

Ο Ενρίκε μπορεί και κινείται χάρις στα παπούτσια που φοράει.

Ο Ενρίκε είναι ένας νότιος βραχώδης πιγκουίνος που ζει στον ζωολογικό κήπο του Σαίντ Λούις στις ΗΠΑ έχει συγκεντρώσει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Οι νότιοι βραχώδεις πιγκουίνοι χωρίζονται σε δύο υποείδη που το ύψος τους φτάνει περίπου τα 50 εκατοστά και είναι από τα πιο κοντά είδη πιγκουίνων.

Οι νότιοι βραχώδεις πιγκουίνοι είναι χωρισμένοι σε δύο πληθυσμούς. Ο ένας πληθυσμός ζει σε νησιά που βρίσκονται νότια της Ανταρκτικής και ο άλλος στην αντίθετη πλευρά στα νησιά νότια της Χιλής και της Αργεντινής. Οι νότιοι βραχώδεις πιγκουίνοι στον κόκκινο κατάλογο της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης ως απειλούμενο είδος.

Οι περισσότεροι νότιοι βραχώδεις πιγκουίνοι δεν καταφέρνουν να ξεπεράσουν τα δέκα έτη ζωής. Ο Ενρίκε όμως έχει ξεπεράσει σύμφωνα με τους υπευθύνους τους ζωολογικού κήπου τα τριάντα έτη ζωής. Όπως είναι επόμενο ο Ενρίκε αντιμετωπίζει διαφόρων ειδών προβλήματα υγείας με κυριότερο την αρθρίτιδα αλλά και κάποιους κάλους που έχει βγάλει στα πόδια του με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κινείται.  

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου απευθύνθηκαν σε ειδικούς οι οποίοι σκέφτηκαν την λύση της δημιουργίας  παπουτσιών ειδικά σχεδιασμένων για τον Ενρίκε. Φτιάχτηκε ένα ζευγάρι παπουτσιών από ελαστικό υλικό τα οποία φοράει πλέον ο Ενρίκε και μπορεί πλέον να κινείται και να έχει καλύτερη ποιότητα ζωής.

«Ο υπέργηρος πιγκουίνος μας απολαμβάνει εδώ και λίγες μέρες την θεραπευτική υποστήριξη που του παρέχουν τα παπούτσια που φοράει για την αρθρίτιδα. Όπως πολλά ζώα σε ζωολογικούς κήπους ο Ενρίκε είναι πολύ μεγαλύτερος σε ηλικία από αυτή που θα είχε αν ζούσε ελεύθερος στην φύση και τα παπούτσια του επιτρέπουν να ζει μια πιο άνετη ζωή» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ζωολογικός Κήπος του Σαίντ Λούις. Τα στελέχη του ζωολογικού κήπου αναφέρουν ότι Ενρίκε δεν δυσκολεύεται καθόλου με τα παπούτσια και δεν του είναι καθόλου δυσάρεστη η χρήση τους αλλά αντίθετα φαίνεται ότι του αρέσουν.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς