Ο Τραμπ μιλά για τη συνάντησή του με τον Πούτιν

Μετά τις έντονες επικρίσεις που δέχθηκε για τη στάση του στη σύνοδο κορυφής με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι έκανε λάθος στα λεγόμενά του στη χθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου και ότι αυτό που εννοούσε ήταν πως δεν βλέπει κανέναν λόγο γιατί η Ρωσία να αναμίχθηκε στις προεδρικές εκλογές του 2016. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι εμπιστεύεται πλήρως και στηρίζει τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και αποδέχεται το συμπέρασμά τους, ότι υπήρξε όντως ανάμιξη της Ρωσίας κατά την προεκλογική περίοδο.
«Πλήρη εμπιστοσύνη και στήριξη στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών – έχω πλήρη εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες μας πληροφοριών», τόνισε ο Τραμπ, έπειτα από μια συνάντηση που είχε με Ρεπουμπλικάνους της Βουλής των Αντιπροσώπων για πιθανές μελλοντικές φορολογικές περικοπές.
«Αποδέχομαι τα ευρήματα των υπηρεσιών μας πληροφοριών ότι η Ρωσία αναμίχθηκε στις εκλογές του 2016», τόνισε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, διατυπώνοντας το «σεβασμό» του σε αυτές τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες.
Ωστόσο σημείωσε ότι οι ενέργειες της Μόσχας δεν είχαν καμία επίπτωση στο αποτέλεσμα των εκλογών και ότι η κυβέρνηση εργάζεται για να προστατέψει τις εκλογές για το Κογκρέσο του Νοεμβρίου 2018.
Πρόσθεσε ότι οι σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Ρωσία δεν ήταν ποτέ τόσο κακές, όμως βελτιώθηκαν και μπορεί να γίνουν ακόμη καλύτερες στο μέλλον.
Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε χαρακτηρίσει «πολύ καλύτερες» τις συνομιλίες που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του, σε σύγκριση με τις επαφές που είχε την περασμένη εβδομάδα με τους ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ και επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο τα ΜΜΕ κάλυψαν τα μέσα ενημέρωσης την περιοδεία του στην Ευρώπη.
«Μολονότι είχα μια εξαιρετική συνάντηση με το ΝΑΤΟ, συγκεντρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά, είχα ακόμη καλύτερες συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας. Δυστυχώς, δεν μεταδίδεται έτσι – τα Fake News τρελαίνονται!» ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

While I had a great meeting with NATO, raising vast amounts of money, I had an even better meeting with Vladimir Putin of Russia. Sadly, it is not being reported that way – the Fake News is going Crazy!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 17, 2018

Διεκδίκησε επίσης τα εύσημα για την ισχύ του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι η Συμμαχία είναι καλύτερα χρηματοδοτούμενη «μόνο χάρις σε μένα».
«Είχα μια εξαιρετική συνάντηση με τα μέλη του ΝΑΤΟ. Έχουν πληρώσει 33 δισ. δολάρια περισσότερα και θα πληρώσουν εκατοντάδες δισ. δολάρια περισσότερα στο μέλλον, μόνο χάρις σε μένα. Το ΝΑΤΟ ήταν ανίσχυρο, αλλά τώρα είναι και πάλι ισχυρό (κακό για τη Ρωσία). Τα μέσα ενημέρωσης λένε μόνο ότι ήμουν αγενής με τους ηγέτες, δεν αναφέρονται ποτέ στα χρήματα».

I had a great meeting with NATO. They have paid $33 Billion more and will pay hundreds of Billions of Dollars more in the future, only because of me. NATO was weak, but now it is strong again (bad for Russia). The media only says I was rude to leaders, never mentions the money!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 17, 2018

Λίγο πριν από την προγραμματισμένη συνάντησή του με μέλη του Κογκρέσου, ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε συνέντευξη για τη συνάντηση που είχε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Ελσίνκι.
Πηγή: Ρόιτερς, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-07-17 19:37:53

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ