Πάνω από 20% και πάλι Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές

Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/ CSU) κερδίζουν δύο ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση των δικτύων RTL και n-tv. Όλα τα άλλα κόμματα με εξαίρεση το Φιλελεύθερο (FDP) παραμένουν σταθερά. Ο Άρμιν Λάσετ βελτίωσε επίσης ελαφρά το ποσοστό προτίμησης ως υποψήφιος καγκελάριος έναντι του Όλαφ Σολτς, ο οποίος παραμένει όμως πρώτος και με διαφορά στις προτιμήσεις για καγκελάριο.

Πιο συγκεκριμένα, Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU / CSU) θα ελάμβαναν 20%, εάν οι εκλογές διεξήγοντο την επόμενη Κυριακή. Στις εκλογές του 2017 για το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) έλαβαν 32,9%.

Ωστόσο, το SPD βρίσκεται ακόμα τέσσερις μονάδες μπροστά και θα ελάμβανε αυτήν την Κυριακή 25% (το 2017 είχε λάβει 20,5).

Το FDP μειώνει το ποσοστό του σε σχέση με ανάλογη δημοσκόπηση των δύο δικτύων της προηγούμενης εβδομάδας κατά δύο μονάδες και θα ελάμβανε 11 % (έλαβε 10,7 στις προηγούμενες εθνικές εκλογές).

Όλα τα άλλα κόμματα παραμένουν αμετάβλητα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα: η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) θα ελάμβανε 11% (εκλογές Bundestag 2017: 12,6%), η Αριστερά (Die Linke) 6% (το 2017 έλαβε 9,2%).

Τα άλλα μικρότερα κόμματα θα συγκέντρωναν συνολικά το 9% (5,2% το 2017).

Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέχεται σε 25%

Στην προτίμηση καγκελαρίου, ο υποψήφιος Χριστιανοδημοκρατών και Χρστιανοκοινωνιστών Άρμιν Λάσετ κερδίζει δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα και θα τον επέλεγε τώρα για καγκελάριο το 11%, ενώ τον υποψήφιο καγκελάριο του SPD Όλαφ Σολτς το 30% και την υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ το 15% (τα ποσοστά των δύο τελευταίων παραμένουν αμετάβλητα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα). Εάν πάντως υποψήφιος καγκελάριος των συντηρητικών -αντί του Λάσετ- ήταν ο πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Ζέντερ θα τον επέλεγε το 38%, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα. Σε αυτή την περίπτωση, τον Σολτς θα ψήφιζε το 22% και την Μπέρμποκ το 14%.

Πηγή: ΑΜΠΕ