Πάτρα: Αναπτυξιακό Συνέδριο-Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις – ert.gr

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αν. υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, αναφερόμενος στο ταμείο Next Generation EU, τόνισε ότι,   «..είμαστε ακόμα μακριά από μια συμφωνία, όμως, το γεγονός ότι η Γερμανία, μόλις ανέλαβε την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε συνδυασμό με τη σύμπλευση της Γαλλίας, θα συμβάλλει, ώστε να συνομολογηθεί τελικά το πακέτο των 750 δις. ευρώ, στο οποίο η Ελλάδα είναι απόλυτα σύμφωνη.

Απέναντι σε αυτή την προοπτική, η Ελλάδα θα είναι από τις χώρες που θα επωφεληθούν με τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις, σε επίπεδο κατά κεφαλήν εισοδήματος, αλλά και ΑΕΠ….» σημείωσε και τόνισε ότι «…πρέπει να δούμε αυτό το πακέτο, ως την μεγάλη μας ευκαιρία και το μεγάλο μας στοίχημα για την επόμενη μέρα….»

Σε διαδικτυακή της παρέμβαση από τις Βρυξέλλες, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, συμφώνησε ότι η Ελλάδα, είναι από τις χώρες που θα επωφεληθούν περισσότερο από το ταμείο ανάκαμψης.

Ο  Ευριπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας, επικεντρώθηκε στον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας, που πρέπει να γίνει μέσω της αξιοποίησης των τεράστιων κονδυλίων της Ε.Ε., δίνοντας την ευκαιρία στην Ελλάδα να περάσει στο μέλλον.

Ο  Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πρώην υφυπουργός, επισήμανε από την πλευρά του, την ανάγκη, για προστασία της δημόσιας υγείας και της οικονομίας, σε συνθήκες βαθιάς παγκόσμιας ύφεσης.

Nίκη Παπαδούλα

Μοιράσου το άρθρο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ