Πέρασαν τα τεστ αντοχής οι ελληνικές τράπεζες (video)

Θετική έκβαση είχαν για τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής που ανακοινώθηκαν το Σάββατο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σύμφωνα με αυτά, δεν προκύπτει ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης. Παράλληλα, ο οίκος αξιολόγησης DBRS προχώρησε στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, ενώ διατήρησε και τη θετική προοπτική.

Συγκεκριμένα, με δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας που υπερβαίνουν το 5,9% στο δυσμενές σενάριο πέρασαν το τεστ αντοχής οι τέσσερις ελληνικές τράπεζες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ελεγκτικός βραχίονας της EKT, SSM, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας:

της Αlpha Bank διαμορφώνεται στο 9,69%,
της Εθνικής στο 6,92%,
της Εurobank στο 6,75% και
της Πειραιώς στο 5,9%.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή, την παραίτησή του υπέβαλε ο Λ. Φραγκιαδάκης από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, ενώ είχε σχεδόν ολοκληρωθεί η θητεία του.
Σε ανακοίνωση της Τράπεζας, ο πρόεδρος του ΔΣ Κώστας Μιχαηλίδης ευχαρίστησε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου τον κ. Φραγκιαδάκη για τις υπηρεσίες του.
Καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση αναλαμβάνει προσωρινά ο Παύλος Μυλωνάς, αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος.
Πηγές: ΕΡΤ1 [Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος], ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-05-05 11:13:20

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ