Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια θα κατέστρεφε το ποδόσφαιρο

Τα σχέδια της FIFA για διετές Παγκόσμιο Κύπελλο θα μπλοκαριστούν από την UEFA και την CONMEBOL ακόμη και αν λάβουν την υποστήριξη των περισσότερων ποδοσφαιρικών ενώσεων, όπως αποκάλυψε το πρακτορείο Reuters.

Ενώ πηγές κοντά στη FIFA αναφέρουν ότι ο Ινφαντίνο είναι σίγουρος πως μπορεί να κερδίσει την πλειοψηφία, με την υποστήριξη των Συνομοσπονδιών της Αφρικής, της Ασίας και της Καραϊβικής, η μετατροπή αυτής της υποστήριξης σε αποτελεσματική αλλαγή μπορεί να αποδειχθεί πιο δύσκολη.

Ευρωπαϊκοί και νοτιοαμερικανοί σύλλογοι, πρωταθλήματα και συνομοσπονδίες είναι πεπεισμένοι ότι μπορούν να σταματήσουν το σχέδιο, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, αυξάνοντας την προοπτική μιας μεγάλης ρήξης στον κόσμο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Σε δήλωση που δόθηκε στο Reuters, η UEFA ανέφερε: «Οι προτάσεις θα βλάψουν κάθε μορφή ποδοσφαίρου και θα υποτιμήσουν την ίδια τη διοργάνωση.

Αυτή η ιδέα έχει όλα τα χαρακτηριστικά της απόφασης που η FIFA θέλει να πάρει γρήγορα και να αφήσει τον υπόλοιπο κόσμο του ποδοσφαίρου να το μετανιώσει.

Οποιαδήποτε αίσθηση έλξης είναι επιφανειακή, ενώ οι παγίδες είναι τεράστιες. Η UEFA θα συνεχίσει να αντιτίθεται μέχρι να επικρατήσει η κοινή λογική και να εγκαταλειφθούν τα σχέδια».

Ο Ινφαντίνο δεν δείχνει να υποχωρεί και πραγματοποίησε συναντήσεις με τις ομοσπονδίες της Νότιας Αμερικής την Παρασκευή. Το διοικητικό συμβούλιο της FIFA θα συνεδριάσει την Τετάρτη, όταν αναμένεται να αποφασίσει εάν η συνάντηση του Δεκεμβρίου όλων των Ομοσπονδιών της θα είναι ένα πλήρες έκτακτο συνέδριο ή μια άλλη «παγκόσμια σύνοδος κορυφής».

Οι προτάσεις αποτελούν μέρος μιας σημαντικής αναθεώρησης του διεθνούς ημερολογίου αγώνων, το οποίο καθορίζει πότε οι σύλλογοι πρέπει να παραδώσουν παίκτες στις Εθνικές ομάδες. Η νομιμότητα αυτού του ημερολογίου θα αμφισβητηθεί εάν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ανά δύο έτη εγκριθεί και στη συνέχεια μποϊκοτάρεται.

Στην πράξη, αυτό θα σήμαινε ότι ενώ η FIFA δημιούργησε παράθυρα για προκριματικούς αγώνες για το επιπλέον Παγκόσμιο Κύπελλο, οι Ευρωπαίοι και οι Νοτιοαμερικανοί δεν θα συμμετείχαν σε αυτούς τους αγώνες και θα λειτουργούσαν ουσιαστικά με ξεχωριστό ημερολόγιο.