«Πανεθνική Ημέρα Δράσης» στις 30 Μαΐου από την «Κοινωνική Συμμαχία»

Συνδικαλιστικές οργανώσεις, κοινωνικοί και επιστημονικοί φορείς παρουσίασαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου την «Πανεθνική Ημέρα Δράσης» στις 30 Μαΐου.
Η δράση στοχεύει να σηματοδοτήσει την κοινή φωνή της «Κοινωνικής Συμμαχίας» ενάντια σε λιτότητα, ανεργία, υπερφορολόγηση, έχοντας ως στόχο τη συλλογικότερη διεκδίκηση των αιτημάτων της, μέσα όμως και από προτάσεις για να βγει η κοινωνία και η χώρα από την «επί οχτώ χρόνια οικονομική δυσπραγία και καχεξία».
Στη δράση συμμετέχουν οι συνδικαλιστικές οργανώσες ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΤΕΕ, δικηγόροι, το Οικονομικό Επιμελητήριο, γιατροί, φαρμακοποιοί και η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος, όπου και βρέθηκαν στην παρουσίαση διά των προέδρων ή εκπροσώπων τους. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, η δράση αυτή είναι ανοιχτή προς όλους τους φορείς.
Οι πρόεδροι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ εξήγγειλαν ότι στις 30 Μαίου θα εισηγηθούν και γενική απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ να τονίζει η συνομοσπονδία, με αυτήν της την πρωτοβουλία, φιλοδοξεί να γίνουν μεγάλες κοινές δράσεις και να δημιουργηθεί ένα πανελλαδικό κίνημα διαμαρτυρίας, καταγγελίας και διεκδίκησης.Ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε ότι θα γίνει προσπάθεια να κινητοποιηθούν τη μέρα εκείνη όλες οι δυνάμεις «της παραγωγής, επιστήμονες κ.λπ.,για να φανεί η αντίθεση του ελληνικού λαού στις ασκούμενες πολιτικές».
«Θέλουμε να συνεννοηθούμε, να αναδείξουμε ζητήματα, να κινητοποιήσουμε ευρύτερα κοινωνικά-λαικά στρώματα πάνω σε θετικές προτάσεις, χωρίς να χάνουμε το χαρακτήρα της καταγγελίας και της διεκδίκησης» σημείωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.
Τέλος,ο κ. Παναγόπουλος αμφισβήτησε τις προβλέψεις περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια, επισημαίνοντας ότι μπορεί η χώρα να βγει από αυτά όσον αφορά τη χρηματοδότηση αλλά υπό αυστηρή επιτροπεία.
Το ΠΑΜΕ
Κριτική στις διακηρύξεις της «Κοινωνικής Συμμαχίας», άσκησε το ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι:
«Όλοι αυτοί που σήμερα έδωσαν συνέντευξη τύπου με οικοδεσπότες τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και μάλιστα υπογράφουν και διακήρυξη είναι αυτοί που πριν μέρες συμφώνησαν στην ΟΚΕ μαζί με το ΣΕΒ το Εθνικό Σχέδιο Δράσης, δηλαδή τις απαιτήσεις των μεγαλοεργοδοτών για τα επόμενα χρόνια.
Ένα σχέδιο που έρχεται να πατήσει πάνω στο χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων, τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, των εργασιακών σχέσεων, στην διατήρηση και συνέχιση των πάνω από 600 μνημονιακών νόμων.
Την ίδια στιγμή σήμερα που ήταν στον δρόμο του αγώνα οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ενάντια στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, οι συνταξιούχοι, όλοι αυτοί απουσίαζαν και ανακοίνωσαν » Μέρα Πανεθνικής Δράσης» για τις 30 Μάη! Είναι αυτοί, που πριν είχαν πει για τον Απρίλη, πιο πριν για το Μάρτη, και πιο πίσω για το Φλεβάρη κλπ. Είναι αυτοί που δεν έκαναν τίποτα όταν η κυβέρνηση χτυπούσε το απεργιακό δικαίωμα, όταν ψήφιζε τα 100 προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, τη φοροληστεία, την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και για χρέη προς το δημόσιο. Είναι οι ίδιοι που έχουν γίνει οι μόνιμοι κλακαδόροι της κυβέρνησης στα σιδερόφραχτα «αναπτυξιακά» συνέδρια – φιέστες που συνδιοργανώνουν σε όλη τη χώρα.
Μαζί τους και η περιβόητη ΑΓΣΣΕ (Ανωτάτη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος) που δεν εκπροσωπεί κανένα, που αποτελεί μια σφραγίδα.
Φυσικά δεν εκπλήσσει το ταξικό κίνημα ότι από μια τέτοια συμμαχία που τη βάφτισαν και κοινωνική έλειπε παντελώς οποιοδήποτε κάλεσμα για συμμετοχή των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων στην απεργία της 1ης Μάη.
Είναι οι ίδιοι που υπέγραφαν την αθλιότητα της κυβέρνησης των 586 ευρώ και των 511 για τους νέους.
Οι εργαζόμενοι ένα δρόμο έχουν.
Με σχέδιο, αποφασιστικότητα κατά κλάδο και χώρο δουλειάς να δυναμώσουν τις πρωτοβουλίες του αγώνα. Να πετάξουν από το σβέρκο τους αυτές τις ηγεσίες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού».

Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχοςwww.ert.gr

2018-04-25 19:38:01

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ