Παρέλαση μεσάνυχτα με στολές βιοχημικού πολέμου

0
18

Με στρατιώτες που φορούσαν στολές βιοχημικού πολέμου αλλά χωρίς την παρουσίαση βαλλιστικών πυραύλων πραγματοποιήθηκε στη στην Πιονγκγιάνγκ παρέλαση για τον εορτασμό της 73ης επετείου από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Κατά την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε τα μεσάνυχτα μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν σε σχηματισμό   και παρουσιάστηκαν ορισμένα συμβατικά όπλα, όπως εκτοξευτές πυραύλων και άρματα που μετέφεραν αντιαρματικούς πυραύλους, χωρίς όμως να εμφανιστεί ούτε ένα βαλλιστικός πύραυλος. Επίσης συμμετείχαν ολλά οχήματα, μεταξύ των οποίων τρακτέρ, καθώς και ζώα (άλογα και σκύλοι).

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν , που φορούσε κοστούμι μπεζ – δυτικού τύπου -δεν εκφώνησε καμία ομιλία, ενώ η κρατική τηλεόραση δεν μετέδωσε ζωντανά πλάνα από την παρέλαση.

Οι διεθνολόγοι υπενθυμίζουν πως ο Γιονγκ Ουν είναι αντιμέτωπος με μία οικονομία της παραπαίει λόγω των διεθνών κυρώσεων, των παρατεταμένων κλεισιμάτων συνόρων λόγω της πανδημίας και των πλημμυρών που έχουν προκαλέσει ελλείψεις τροφίμων τα τελευταία χρόνια.

Προτεινόμενα για εσάς