Παρέμβαση-βόμβα Καραμανλή για τις υποκλοπές
Την πλήρη διελεύκανση της υπόθεσης των υποκλοπών ζήτησε με δημόσια παρέμβασή του, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής. Ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση, χαρακτήρισε παράνομα και αντιδημοκρατικά όσα έγιναν και τόνισε πως δεν ισχύει στην περίπτωση αυτή η επίκληση του απορρήτου αφού προέχει η κάθαρσηΟ πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, τοποθετήθηκε δημόσια με ομιλία του, σε εκδήλωση τιμής και μνήμης στα Ανώγεια της Κρήτης, για τον πρώην υπουργό και σημαίνον στελέχους της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Κεφαλογιάννη. Σε ότι αφορά την υπόθεση της επισύνδεσης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Σε τέτοιου είδους καταστάσεις η κάθαρση επέρχεται μόνο εφ΄ όσον αποσαφηνιστούν πλήρως. Το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται, ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για την δημοκρατική ομαλότητα. Φως λοιπόν! ‘Απλετο φως! Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας, που είναι αδιανόητο. Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοί και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοί και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως λοιπόν και από εκεί και πέρα απαραίτητες και με διακομματική συνεργασία οι διορθώσεις του θεσμικού καθεστώτος που διέπει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, αλλά και την εν γένει λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Αυτά τα στοιχειώδη για να αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση των θεσμών».

Σε ότι αφορά τα ελληνοτουρκικά, ο Κώστας Καραμανλής κατηγόρησε την Τουρκία ότι αψηφά κάθε έννοια σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και πως επιχειρεί να αλλάξει το status quo στην ευρύτερη περιοχή από την Κύπρο έως την Θράκη τονίζοντας ότι η χώρα μας οφείλει να μεριμνά για την ενίσχυση της αποτρεπτικής της ικανότητας.Απαντήσεις έδωσαν χτες το βράδι κυβερνητικές πηγές σε ότι αφορά σημεία της ομιλίας του κ. Καραμανλή. «Aπό την πρώτη στιγμή που με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ήρθε στο φως η υπόθεση της επισύνδεσης του τηλεφώνου του κ.Ανδρουλάκη τονίστηκε ότι υπάρχει ανάγκη να δοθούν πλήρεις απαντήσεις, με σεβασμό των προβλέψεων του νόμου για το απόρρητο και του κανονισμού της Βουλής. Γι΄αυτό κινήθηκαν άμεσα όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες ενώ η υπόθεση ερευνάται και από τη Δικαιοσύνη. Αύριο συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και ακολουθούν οι συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής. Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει προτάσεις από τα κόμματα προκειμένου να υπάρξουν θεσμικές βελτιώσεις που θα διασφαλίζουν την αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών ασφαλείας με πλήρη σεβασμό των δημοκρατικών αρχών», σημείωναν κυβερνητικές πηγές σχετικά με την τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.