Παραιτήθηκε αρχισυντάκτης των New York Times λόγω άρθρου του γερουσιαστή Τομ Κότον

Την παραίτηση του αρχισυντάκτη των New York Times, Τζέιμς Μπένετ, προκάλεσε ένα άρθρο του γερουσιαστή Τομ Κότον, μέσα από το οποίο ζητούσε να επέμβει ο στρατός στις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις που έχουν ξεκινήσει στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Στο άρθρο, που δημοσιεύθηκε στις 3 Ιουνίου, ο γερουσιαστής του Αρκάνσας ζητούσε να γίνει «μια σαρωτική επίδειξη δύναμης» για να «αποκατασταθεί η τάξη στους δρόμους μας», προκαλώντας επικρίσεις τόσο από αναγνώστες όσο και από τους δημοσιογράφους της εφημερίδας.

Οι New York Times αργότερα εξέτασαν το εν λόγω άρθρο και διαπίστωσαν πως δεν ανταποκρινόταν στις προδιαγραφές της εφημερίδας.

«Μετά τη δημοσίευση, το δοκίμιο αυτό αποτέλεσε στόχο ισχυρών επικρίσεων από πολλούς αναγνώστες (και από πολλούς συναδέλφους στους Times) με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι να επανεξετάσουν το κομμάτι και τη διαδικασία δημοσίευσής του», αναφέρουν οι Times σε δημοσίευμα με το οποίο ζήτησαν συγγνώμη την Πέμπτη.

«Βάσει αυτής της επανεξέτασης, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το δοκίμιο υπολειπόταν των προδιαγραφών μας και δεν έπρεπε να είχε δημοσιευθεί».

Η εφημερίδα χαρακτήρισε «βιαστική και ελαττωματική» τη διαδικασία δημοσίευσης του άρθρου και επισήμανε πως στελέχη της εφημερίδας δεν είχαν συμμετάσχει επαρκώς σ’ αυτήν.

Σε δήλωση που δημοσιοποιήθηκε χθες, Κυριακή, ο εκδότης των New York Times, ο Α.Γκ. Σουλτσμπέργκερ, ανακοίνωσε ότι ο Μπένετ, ο οποίος ήταν αρισυντάκτης της σελίδας άρθρων γνώμης από τον Μάιο του 2016, υπέβαλε την παραίτησή του με άμεση ισχύ.

Ο Σουλτσμπέργκερ χαρακτήρισε τον Μπένετ «δημοσιογράφο με τεράστιο ταλέντο και ακεραιότητα» ο οποίος ηγήθηκε «μιας σημαντικής μεταμόρφωσης» του τμήματος άρθρων γνώμης της εφημερίδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ