Πατρίκ Κομηνός: «Ο Παναθηναϊκός καλείται να κάνει μια επιλογή»

Για την προοπτική της συμμετοχής του Παναθηναϊκού στο Champions League τοποθετήθηκε ο Πατρίκ Κομνηνός, σε συνάντηση που είχε με Έλληνες εκπροσώπους του Τύπου, στο περιθώριο της διεξαγωγής του φάιναλ φορ της διοργάνωσης στο ΟΑΚΑ. «Ο Παναθηναϊκός καλείται να κάνει μία επιλογή κυρίως ατομική. Δεν είναι κάτι που μπορεί να του επιβληθεί», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του BCL.
«Νομίζω ότι θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα η συμμετοχή του Παναθηναϊκού στο BCL. Ο Παναθηναϊκός καλείται να κάνει μία επιλογή κυρίως ατομική. Δεν είναι κάτι που μπορεί να του επιβληθεί. Νομίζω θα εξαρτηθεί από την προοπτική που εμφανίζει το μπάσκετ του Champions League. Έχουμε πολλές ομάδες που συζητάμε! Και είναι η προοπτική, το μέλλον αυτό που τους ενδιαφέρει και αυτό είναι το πιο ελκυστικό «πακέτο». Τα άλματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια τους προκαλούν το ενδιαφέρον. Έχει ξεπεράσει τα νηπιακά του βήματα και τις ασάφειες το Champions League. Oι ομάδες βλέπουν μία διοργάνωση που έχει πολύ υψηλό επίπεδο. Την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου είχε πολύ ενδιαφέρον, γιατί όλα τα παιχνίδια έγιναν παράλληλα. Είχαμε 13 ομάδες που αγωνιζόντουσαν για 5 εισιτήρια στην τελευταία αγωνιστική. Ολες οι ομάδες έδιναν μάχη για τη θέση που θα καταλάβουν. Μόνο μία ομάδα που τερμάτισε πρώτη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο φάιναλ φορ.
Είχαμε επιτρέψει να κυριαρχήσει ένα αφήγημα που λέει ότι είναι το όνομα και όχι το αποτέλεσμα στον αγωνιστικό χώρο που μετράει. Πρέπει να αποδειχτεί και στον αγωνιστικό χώρο η αξία μιας ομάδας. Τα αλλάζουμε τώρα αυτά! Ότι δηλαδή παίζουν τα brands και δεν παίζουν οι παίκτες, παίζει η ιστορία και δεν παίζουν οι ομάδες. Μέρα με την ημέρα, αυτό γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο για τις ομάδες. Καθρεφτίζονται και οι δικές τους αξίες στην προσπάθειά τους. Βλέπουμε ότι οι θέσεις στη Euroleague μοιράζονται με εμπορικά και όχι αγωνιστικά κριτήρια. Αυτό είναι το μοντέλο που συζητάμε τώρα με τον Παναθηναϊκό. Η κοινή επιλογή αυτή θα κριθεί στο αν και κατά πόσο του είναι ελκυστικό όλο αυτό που εμείς παρουσιάζουμε, αλλα και αυτό που ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει σε εμάς. Όλα αυτά στο τέλος θα παίξουν το ρόλο τους», δήλωσε αρχικά ο Πατρίκ Κομνηνός.
Υπάρχουν ενδείξεις πως μεγάλες ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός θα επιλέξουν το BCL; «Συζητήσεις γίνονται με αρκετές ομάδες, οι οποίες πλέον καλούνται να κάνουν μια επιλογή. Έχει να κάνει και με τις σχέσεις που θέλουν να έχουν αυτές οι ομάδες στο εγχώριό τους πρωτάθλημα. Αυτό είναι ένα μοντέλο που ισχύει στην Ευρώπη δεκαετίες τώρα. Αυτή η συμμετοχή έχει και υποχρεώσεις, συμμετοχή στα δρώμενα του εθνικού μπασκετικού χώρου. Όταν και οι ομάδες του EuroCup θα αγωνίζονται στα «παράθυρα», καταλαβαίνετε τι πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει στις εθνικές ομάδες. Θα υπάρξουν πιέσεις για να αφήσουν τους παίκτες τους, πιέσεις με την Ομοσπονδία της χώρας τους. Αυτό το μοντέλο των πιέσεων… δεν είναι ελκυστικό για κάποιες ομάδες».
Ρωτήθηκε εν συνεχεία, αν είναι προσωπικό του στοίχημα να φέρει τον Παναθηναϊκό στο BCL και απάντησε: «Το προσωπικό μου στοίχημα είναι σε 5 χρόνια να είμαστε η κορυφαία μπασκετική ευρωπαϊκή διοργάνωση. Θεωρώ ότι είναι εφικτό. Αλλιώς δεν θα το έβαζα στοίχημα. Θεωρώ ότι δεν θα απέχουμε πολύ. Τα μηνύματα που παίρνουμε είναι θετικά και αυτό δεν έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό. Ταξιδεύω στην Ευρώπη, ακούω τις ανησυχίες ανθρώπων από πολλούς συλλόγους. Η σιωπηρή πλειοψηφία σιγά-σιγά αποκτά φωνή: ότι πλέον το μπάσκετ δεν είναι ένα κλειστό κλαμπ δέκα, έντεκα, δώδεκα ομάδων, αλλά ότι έχουν δικαίωμα όλες οι ομάδες να συμμετέχουν. Για εμάς κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση είναι να συμμετέχουν οι κορυφαίοι σύλλογοι και κορυφαίοι είναι οι σύλλογοι που κατακτούν τα πρωταθλήματα της χώρας τους».
Στο τέλος, ο CEO του ΒCL, Πατρίκ Κομνηνός, είπε: «Εμείς δεν μπορούμε να υπαγορεύσουμε σε καμία ομάδα ποιο οικονομοτεχνικό μοντέλο θα ακολουθήσει. Εμείς εγκαταστάσεις, υποδομές, αεροδρόμια. Δεν θα βάλουμε μίνιμουμ ή μάξιμουμ μπάτζετ. Με ή χωρίς τον Παναθηναϊκό, το Basketball Champions League θα είναι μια ανταγωνιστική διοργάνωση. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι αυτοσκοπός. O Παναθηναϊκός εντάσσεται σε έναν συλλογικό συλλογισμό, εναλλακτική πρόταση και ομάδες, οι οποίες έχουν μια επιλογή να διαλέξουν το Α ή το Β, να το πράξουν με γνώμονα το συμφέρον το δικό τους και τα εχέγγυα που τους προσφέρουμε εμείς».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕThe post Πατρίκ Κομηνός: «Ο Παναθηναϊκός καλείται να κάνει μια επιλογή» appeared first on sports.ert.gr.

2018-05-03 15:30:54

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ