ΠΓΔΜ: Κατέρρευσαν οι συνομιλίες κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για το δημοψήφισμα

Ανταπόκριση: Νίκος Φραγκόπουλος – Σκόπια
Ναυάγησαν οι προσπάθειες επίτευξης συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ για τη διατύπωση του ερωτήματος που θα τεθεί στο επικείμενο δημοψήφισμα, σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών.
Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε πολύωρη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της χώρας, από την οποία δεν προέκυψε κανένα αποτέλεσμα.
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρίστιαν Μίτσκοσκι για την αποτυχία της σύσκεψης, σημειώνοντας ότι η στάση του τελευταίου ήταν άκρως αρνητική.
Ο Ζάεφ ισχυρίστηκε ότι η αντιπολίτευση του VMRO-DPMNE έριξε στο τραπέζι θέμα χορήγησης αμνηστίας σε στελέχη και στην πρώην ηγεσία του κόμματος αυτού, που κατηγορούνται από τη δικαιοσύνη για υποθέσεις διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας, σημειώνοντας ότι η κυβέρνησή του δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς.
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δήλωσε ότι η αντιπολίτευση επιδιώκει να κρατήσει τη χώρα σε καθεστώς ομηρείας, κάτι που ο ίδιος και η κυβέρνησή του, όπως υπογράμμισε, δεν πρόκειται να επιτρέψει.
Ο Ζόραν Ζάεφ διαβεβαίωσε ότι παρά τα εμπόδια που ορθώνει η αντιπολίτευση σχετικά με το δημοψήφισμα, αυτό θα διεξαχθεί βάσει του προγραμματισμού που υπάρχει και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το δημοψήφισμα θα έχει αίσια έκβαση και πως η συμφωνία με την Ελλάδα για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας θα εγκριθεί σε αυτό.www.ert.gr

2018-07-23 18:20:19

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ