ΠΓΔΜ: Ο πρώην πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι καταδικάστηκε για χρηματισμό

Ανταπόκριση: Νίκος Φραγκόπουλος
Δικαστήριο των Σκοπίων καταδίκασε την Τετάρτη τον πρώην πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, σε φυλάκιση δύο ετών για χρηματισμό και προτροπή σε τέλεση παράνομης πράξης για υπόθεση που αφορά την προμήθεια πολυτελούς τεθωρακισμένου οχήματος από το δημόσιο της ΠΓΔΜ, την περίοδο που αυτός ήταν πρωθυπουργός της χώρας.
Για την ίδια υπόθεση, το δικαστήριο καταδίκασε σε φυλάκιση 6,5 ετών τον πρώην υφυπουργό Εσωτερικών επί κυβέρνησης Γκρούεφσκι, Τζόκο Πόποφσκι, που ήταν ο κύριος κατηγορούμενος, για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.
Πρόκειται για τις πρώτες καταδίκες πολιτικών προσώπων στην ΠΓΔΜ για υποθέσεις που συνδέονται με το πολύκροτο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών.
Ο Νίκολα Γκρούεφσκι δεν παρέστη σήμερα στο δικαστήριο κατά την ανάγνωση της απόφασης επειδή ήταν παρών σε άλλη δίκη, στην οποία είναι επίσης κατηγορούμενος και η οποία σχετίζεται με τις υποθέσεις των τηλεφωνικών υποκλοπών.
Μετά την ανάγνωση της καταδικαστικής απόφασης, οι δικηγόροι του Γκρούεφσκι δήλωσαν ότι θα ασκήσουν έφεση.
Υπενθυμίζεται ότι, πέραν της υπόθεσης για την οποία καταδικάστηκε σήμερα, ο Γκρούεφσκι κατηγορείται για τέσσερις ακόμα υποθέσεις που συνδέονται με τις τηλεφωνικές υποκλοπές.
Ο Γκρούεφσκι απορρίπτει όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται και κάνει λόγο για ενορχηστρωμένη εκστρατεία εις βάρος του, η οποία, όπως ισχυρίζεται, κατευθύνεται από τη μεριά της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ.www.ert.gr

2018-05-23 16:24:59

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ