ΠΓΔΜ: Πρόοδος στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το δημοψήφισμα

Πρόοδος σημειώθηκε στη σημερινή πολύωρη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της ΠΓΔΜ, στην οποία εξετάζονται θέματα που αφορούν τη διεξαγωγή του επικείμενου δημοψηφίσματος για τη συμφωνία των Πρεσπών και άλλα ζητήματα εσωτερικής πολιτικής φύσεως.
Η σύσκεψη των πολιτκών αρχηγών θα συνεχιστεί το απόγευμα, με μοναδικό θέμα τη διατύπωση του ερωτήματος που θα τεθεί στο δημοψήφισμα (για το οποίο υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης) και την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.
Συγκεκριμένα, οι αρχηγοί των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας συμφώνησαν πριν από λίγο σχετικά με τη σύσταση της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής, η οποία θα είναι αρμόδια για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, καθώς και για δύο άλλα ζητήματα που είχε θέσει η αντιπολίτευση και αφορούν την χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και τη διεξαγωγή των επόμενων βουλευτικών εκλογών στη χώρα (όταν αυτές προγραμματιστούν) από υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών συνεχίζεται, με θέμα το ερώτημα του δημοψηφίσματος, τον χαρακτήρα αυτού και την ημερομηνία διεξαγωγής του.
Η σύσκεψη αυτή των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα το βράδυ.
Πηγή: ΕΡΤ
Ανταπόκριση: Νίκος Φραγκόπουλος – Σκόπιαwww.ert.gr

2018-07-23 16:53:41

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ