ΠΓΔΜ: Συνεχίζεται σήμερα η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το δημοψήφισμα

0
17

Συνεχίζεται σήμερα το μεσημέρι στα Σκόπια η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της πΓΔΜ αναφορικά με τη διευθέτηση θεμάτων που σχετίζονται με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, για την συμφωνία επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας, ως συνέχεια της χθεσινοβραδινής, την οποία, στην αρχή της ακόμη, εγκατέλειψε ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.
Ο Μίτσκοσκι εγκατέλειψε την χθεσινοβραδινή σύσκεψη, διαμαρτυρόμενος για τη διευρυμένη σύνθεσή της, καθώς σε αυτήν, ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ προσκάλεσε συνολικά 12 αρχηγούς κομμάτων.

Ζάεφ – αντιπολίτευση δεν συμφώνησαν στη κοινή διατύπωση για το δημοψήφισμα

Ο Μίτσκοσκι εγκαταλείποντας τη σύσκεψη, ζήτησε από τον Ζάεφ να συγκαλέσει νέα, στην οποία, όπως και στις προηγούμενες, να συμμετέχουν τέσσερις αρχηγοί κομμάτων (δύο των μεγαλύτερων σλαβικών και δύο των μεγαλύτερων αλβανικών κομμάτων της πΓΔΜ) και όχι τόσοι πολλοί όσο στην χθεσινοβραδινή, κάνοντας λόγο για διακωμώδηση της όλης κατάστασης.
Στο τέλος της χθεσινοβραδινής σύσκεψης, ο Ζόραν Ζάεφ έκανε αποδεκτό το αίτημα του Χρίστιαν Μίτσκοσκι και έτσι αυτή θα συνεχιστεί σήμερα το μεσημέρι. Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ επέκρινε έντονα τη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εγκαταλείψει τη σύσκεψη, καταλογίζοντας του ανευθυνότητα και τον κάλεσε να ξεκαθαρίσει τη στάση του σχετικά με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, το οποίο δρομολογείται για τα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου.
Στη σύσκεψη αυτή των πολιτικών αρχηγών της πΓΔΜ εξετάζεται η διατύπωση του ερωτήματος στο επικείμενο δημοψήφισμα και άλλα διαδικαστικά θέματα.
Ανταπόκριση: Νίκος Φραγκόπουλος
Πηγή: ΕΡΤwww.ert.gr

2018-07-19 05:56:14

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ