Περιζήτητη η θέση του Διοικητή του Αγίου Όρους – Οι μνηστήρες και τα διλήμματα του Μαξίμου

Τελικά η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον νέο διοκητή του Αγίου όρους, τείνει να μετατραπεί σε ριάλιτι show και μάλιστα low budget!

Οι πιέσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός είναι πολύπλευρες και έχουν όλες διαφορετική αφετηρία.

Γεώργιος Τανισκίδης. Πρόεδρος και μη εκτελεστικό μέλος της OPTIMA BANK.

Οι σχέσεις του με τον ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου, περνούν μέσα από… “συγγενικά” γραφεία. 

Άνθρωπος του Βαρδινογιάννη, καθώς όταν επίστρεψε στην Ελλάδα από την Νέα Υόρκη που εργαζόταν ως δικηγόρος  στο δικηγορικό γραφείο Rogers & Wells  εντάχθηκε στη Motor Oil Ελλάς. Έκτοτε, συναντάμε το όνομά του σε όλα τα μεγάλα projects του Βαρδινογιάννη και ειδικά τα τραπεζικά.

Εκτός από πρόεδρος της OPTIMA BANK, συμφερόντων – τι άλλο –  Βαρδινογιάννη, ο κ. Τανισκίδης  συμμετέχει σε Διοικητικά Συμβούλια σε διάφορες εταιρείες στους τομείς του εμπορίου, της μεταποίησης και της ναυτιλίας (π.χ. Μύλοι Λούλη – Χ.Α.Α., EuroDry Ltd – NASDAQ, Euroseas Ltd – NASDAQ). 

Οι πληροφορίες μας, μας λένε πώς “παιχνίδι” για την τοποθέτησή του στην θέση του διοικητή του Αγίου Όρους, κάνει ο κ. Γεραπτρίτης και πιέζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να επιλέξει τον άνθρωπο του ΒΒ. Απορίας άξιον είναι το γεγονός ο,τι ένας τόσο επιτυχημένος δικηγόρος – τραπεζίτης στον τραπεζικό χώρο, να θέλει να τα παρατήσει όλα και να αναλάβει καθήκοντα στο Άγιο Όρος. Κάτι θα ξέρει παραπάνω… 

Αλκιβιάδης Στεφανής. Ο γνωστός. Ο στρατηγός. Ο παρ΄ολίγον περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου που ηττήθηκε από τον “αντάρτη” της ΝΔ Κώστα Μουτζούρη. Μάλιστα, ο κ. Στεφανής, λένε οι πληροφορίες μας, εξέφρασε τα παράπονά του στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ήττα του, στοχοποιώντας τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Οι γνωρίζοντες πράγματα και καταστάσεις στην Νέα Δημοκρατία λένε πάντως πως ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο δεύτερος νικητής στις περιφερειακές εκλογές μετά τη Νέα Δημοκρατία, καθώς κέρδισε δύο περιφέρειες: Πελοποννήσου και Β. Αγαίου! Ρόλο σε αυτή την νίκη για τον Αντώνη Σαμαρά είχε ο πρώην υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου, που από την μία φωτογραφιζόταν με τον Αλκιβιάδη Στεφανή και από την άλλη έκανε προεκλογική εκστρατεία υπέρ του Μουτζούρη. 

Όλα αυτά τα είπε με… παράπονο στον Κυριάκο Μητσοτάκη και ο πρωθυπουργός έκανε το λάθος να τον ρωτήσει που θα ήθελε να τον τοποθετήσει. Η απάντηση ήταν: “Διοικητής του Αγίου Όρους”. Ο Μητσοτάκης είπε πως θα το κοιτάξει αλλά ήρθε σε δύσκολη θέση καθώς το 2022 και συγκεκριμένα στις 9 Μαρτίου 2022 με απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού, ο Στεφανής ορίστηκε Σύμβουλος της κυβέρνησης επί θεμάτων ακριτικών περιοχών και Αγίου Όρους. Τα παράπονα από το Άγιο Όρος ήταν περισσότερα από τα Κύριε Ελέησον στην Αθωνική πολιτεία. Το πιο συχνό παράπονο – καταγγελία ήταν πως δεν απαντούσε καν στα τηλέφωνα ενώ όποτε απαντούσε από το “Δόξα τω Θεω” των μοναχών, φτάναμε στο “Βόηθα Παναγιά” διότι δεν έκανε απολύτως τίποτα. 

Κάποιοι χρεώνουν στον κ. Στεφανή ότι δεν πήρε είδηση την δράση του Νατσιού στο Άγιο Όρος κατά την προεκλογική περίοδο και του χρεώνουν τα υφηλά ποσοστά της ΝΙΚΗΣ. 

Πάντως ο κος Στεφανής είχε ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι δεν θεωρούν τυχαίο το γεγονός ότι το 2016 ανέλαβε την διοήκηση του Γ ‘ Σώματος στρατού και το 2017, μέσα σε ένα χρόνο, τον επίλεξαν να αναλάβει αρχηγός του ΓΕΣ. 

Έχουμε όμως και new entry σε αυτό το ριάλιτι. Το όνομα αυτού που εμφανίστηκε από το πουθενά και πιέζει ιδιαίτερα πολύ και με ιδιαίτερο τρόπο είναι Αναστάσιος Μητσιάλης. Πρέσβης Αναστάσιος Μητσιάλης και υποδιοικητής της ΕΥΠ την περίοδο των υποκλοπών!!! Το βιογραφικό του κου Μητσιάλη είναι ιδιαίτερα πλούσιο και βαρύ. Έχει μάλιστα διατελέσει και γ.γ.  στο ΥΠ.ΕΞ. όπου το 2014 συναντήθηκε με τον  τουρκοκύπριο διαπραγματευτή Κουντρέτ Οζερσάι.

Αναρωτιέται κανείς, τους λόγους για τους οποίους όλοι οι παραπάνω θέλουν να αναλάβουν την διοίκηση του Αγίου Όρους. Είναι άραγε τόσο σημαντική θέση ή υπάρχει κάτι άλλο; Θα επανέλθουμε…