Περισσότερα από 400.000 κιλά βασιλόπιτας θα ετοιμάσουν οι αρτοποιοί στη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα από 400.000 κιλά βασιλόπιτας αναμένεται να ετοιμάσουν τα 720 αρτοποιεία του νομού Θεσσαλονίκης, ενόψει της Πρωτοχρονιάς, με την τιμή τους να κυμαίνεται σε σταθερά επίπεδα την τελευταία πενταετία, δηλαδή στα 11-14 ευρώ/κιλό και παρά τη σημαντική αύξηση στις πρώτες ύλες, αλλά κυρίως, παρά τα “δυσβάσταχτα κόστη της ενέργειας, της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών που καλούμαστε να καταβάλλουμε οι αρτοποιοί”, επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Νομού Θεσσαλονίκης «Ο Προφήτης Ηλίας», Έλσα Κουκουμέρια. Σε ό,τι αφορά τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, η ίδια σημείωσε ότι η τιμή τους ανά κιλό στα αρτοποιεία του νομού Θεσσαλονίκης κυμαίνονται σε 10-13 ευρώ/κιλό και 11-14 ευρώ/κιλό αντίστοιχα.

Διατηρώντας την αισιοδοξία της για τις επόμενες ημέρες, η κ. Κουκουμέρια, σημείωσε, ότι μέχρι στιγμής η κίνηση στα αρτοποιεία «δεν θυμίζει σε τίποτα Δεκέμβριο. Είναι υποτονική και αυτή είναι η αλήθεια. Ο κόσμος δεν έχει λεφτά, παρά μόνο να πληρώνει τις υποχρεώσεις του και αυτό το καταφέρνει με ζόρι”. “Ο ΦΠΑ στο ψωμί είναι στο 6% στο εξωτερικό και εδώ παραμένει στο 13%” και πρόσθεσε: “παρακαλάμε να έχουμε δουλειά και παρόλο που προσπαθούμε να διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας και να μην το βάλουμε κάτω, δυστυχώς φέτος είναι πιο δύσκολα από πέρυσι”.

Μεταξύ άλλων, η ίδια, προέτρεψε εκ νέου τους καταναλωτές να μην κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα των προϊόντων που βάζουν στο οικογενειακό τραπέζι, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «στους φούρνους του νομού ο κουραμπιές έχει γεύση κουραμπιέ και το μελομακάρονο μελομακάρονου, ενώ οι βασιλόπιτες που φτιάχνουμε κρύβουν μέσα τους πέραν του τυχερού φλουριού, αγάπη και μεράκι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ