Περισσότεροι από 100 νεκροί το τελευταίο 24ωρο, για όγδοη συνεχή ημέρα – ΚΟΣΜΟΣ

Ο αριθμός των νεκρών στο Ιράν από την COVID-19 ξεπέρασε τους 100 το τελευταίο 24ωρο, για όγδοη συνεχή ημέρα, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 10.239, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Με 2.628 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό ανέρχεται πλέον σε 217.724, εκ των οποίων οι 177.852 έχουν ιαθεί, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Σίμα Σαντάτ Λάρι στην κρατική τηλεόραση.

Η σημαντική αύξηση στον ημερήσιο αριθμό των νέων κρουσμάτων και θανάτων την εβδομάδα αυτή έρχεται σε συνέχεια της σταδιακής άρσης των περιορισμών που ξεκίνησε στα μέσα Απριλίου.

Η Λάρι ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες 24 ώρες 109 άνθρωποι έχασαν τη ζώη τους, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών σε 10.239.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι προειδοποιούν τακτικά ότι μπορεί να επιβληθούν εκ νέου περιορισμοί εάν δεν τηρούνται οι υγειονομικοί κανόνες για τον περιορισμό της εξάπλωσης των κρουσμάτων, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε σήμερα συνεντεύξεις με πολλούς ασθενείς σε νοσοκομεία που δήλωσαν ότι μολύνθηκαν με τον ιό αφού παρευρέθηκαν σε γαμήλια γλέντια, αγρυπνίες και άλλες συναθροίσεις.

Ο Αλιρεζά Ζαλί, επικεφαλής της κυβερνητικής Ομάδας Δράσης για τον Κορονοϊό στην Τεχεράνη, δήλωσε ότι εκτιμάται πως έως το 20% των κατοίκων της πρωτεύουσας ίσως έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό. Η πρωτεύουσα του Ιράν έχει πληθυσμό 9 εκατ. κατοίκων.

Ιαπωνία: Η Ιαπωνία κατέγραψε πάνω από 100 νέα κρούσματα για πρώτη φορά από τις 9 Μαΐου

Η Ιαπωνία κατέγραψε σήμερα πάνω από 100 νέα κρούσματα του κορονοϊού για πρώτη φορά από τις 9 Μαΐου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo News.

Η Ιαπωνία ήρε την περασμένη εβδομάδα την απαγόρευση για τα ταξίδια εντός της χώρας, την τελευταία από μια σειρά σημαντικών περιορισμών που επιβλήθηκαν κατά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε τον Απρίλιο. Σήμερα στο Τόκιο καταγράφηκαν 54 νέα κρούσματα, σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο NHK.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ