Περισσότεροι θάνατοι στην Αυστρία από την «κλασική» γρίπη παρά από τον νέο κορονοϊό

Οι άνθρωποι που πέθαναν στην Αυστρία από τον νέο κορονοϊό ήταν λιγότεροι από αυτούς που αποβίωσαν από την κλασική γρίπη, σύμφωνα με με εκτιμήσεις της Αυστριακής Υπηρεσίας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη 11 Ιουνίου. Συγκεκριμένα, οι θάνατοι ήταν 673 και 834, αντίστοιχα.

Δεδομένου ότι η «κλασική» γρίπη συχνά δεν αναγνωρίζεται ή καταγράφεται ως αιτία θανάτου, είναι διεθνές πρότυπο ότι οι ανθρώπινες απώλειες που σχετίζονται με τη γρίπη εκτιμώνται με «μοντελοποίηση».

Ένα τέτοιο μοντέλο είναι διαθέσιμο στην Αυστρία σε συνεργασία μεταξύ του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς για την Επιδημιολογία της Γρίπης στην Υπηρεσία Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων και του Εθνικού Εργαστηρίου Αναφοράς για τη Γρίπη, στο Τμήμα Ιολογίας του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Βιέννης.

Το χρονικό διάστημα της περιόδου της γρίπης εκτείνεται από την ημερολογιακή εβδομάδα 40 του προηγούμενου έτους έως την ημερολογιακή εβδομάδα 20 του τρέχοντος έτους. Φέτος, η κλινική παρακολούθηση έληξε την ημερολογιακή εβδομάδα 13, νωρίτερα από το συνηθισμένο.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Αυστρίας και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αυτό μπορεί να έχει οδηγήσει σε υποτίμηση της θνησιμότητας που σχετίζεται με τη γρίπη. Συγκριτικά: 1.373 άνθρωποι πέθαναν από γρίπη στη χώρα την περίοδο 2018-19, σε σύγκριση με 2.851 και 4.436 στις δύο προηγούμενες περιόδους, που σημαίνει ότι υπήρχε συνεχής πτώση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ