Πλησιάζει στη Βενεζουέλα ιρανικό πλοίο με τρόφιμα – ΚΟΣΜΟΣ

Τρόφιμα για τον ανεφοδιασμό του πρώτου ιρανικού σούπερ μάρκετ στη Βενεζουέλα μεταφέρει φορτηγό πλοίο που πλησίαζε χθες Κυριακή στο λιμάνι Λα Γκουάιρα, σύμφωνα με την ιρανική πρεσβεία στο Καράκας.

Το Ιράν προσέφερε τον Μάιο 1,5 εκατομμύρια βαρέλια βενζίνης στη Βενεζουέλα καθώς η κατάρρευση του συστήματος διύλισης της χώρας και οι αυστηρές κυρώσεις που της έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ καθιστούν ολοένα και πιο δύσκολη την προμήθεια καυσίμων από τις διεθνείς αγορές.

Το πλοίο Golsan με ιρανική σημαία αναχώρησε στις 15 Μαΐου από το Μπάνταρ Αμπάς. Τα πέντε τάνκερ που μετέφεραν καύσιμα στη Βενεζουέλα είχαν επίσης αναχωρήσει από το ίδιο λιμάνι τον Μάρτιο, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ.

«Το Golsan θα φτάσει μεταφέροντας τρόφιμα ώστε να ανοίξει το πρώτο ιρανικό σούπερ μάρκετ στη Βενεζουέλα» ανέφερε η ιρανική πρεσβεία στον λογαριασμό της στο Twitter το Σάββατο χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Το Ιράν αναμένεται να στέλνει δύο με τρία φορτία βενζίνης μηνιαίως στη Βενεζουέλα, δήλωσαν πηγές που έχουν γνώση της υπόθεσης.

Οι ενισχυμένες διμερείς εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ιράν και Βενεζουέλας ενδέχεται να προκαλέσουν την αντίδραση των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν επιβάλει αυστηρές οικονομικές κυρώσεις εναντίον και των δύο χωρών.

(φωτογραφία αρχείου)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ