Πλησιάζουν τα 4 εκατομμύρια τα κρούσματα στις ΗΠΑ, 68.524 νέες μολύνσεις σε ένα 24ωρο

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν, για όγδοη συνεχόμενη ημέρα, πάνω από εξήντα χιλιάδες — πλησίασαν τα 70.000 — κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως χθες Τρίτη στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Τετάρτη ώρα Ελλάδας).

Οι 68.524 νέες μολύνσεις μέσα σε μία ημέρα αύξησαν σε πάνω από 3,89 εκατομμύρια τον συνολικό απολογισμό των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού, που πρόσβαλε τον άνθρωπο για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο στην Κίνα.

Σύμφωνα με τη σχολή ιατρικής αυτή της Βαλτιμόρης, τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 961 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, με το σύνολο των νεκρών να φθάνει έτσι τους 141.883.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, που κάνει δική του, ανεξάρτητη καταμέτρηση, μετέδωσε νωρίτερα ότι οι θάνατοι ασθενών εξαιτίας του σοβαρού οξέος συνδρόμου του αναπνευστικού που προκαλεί ο νέος κορονοϊός ξεπέρασαν τους χίλιους χθες.

Οι ΗΠΑ, η χώρα που υφίσταται μακράν το πιο βαρύ χτύπημα από την πανδημία του κορονοϊού στον πλανήτη σε απόλυτους αριθμούς, όδευαν να καταγράψουν μια κάποια βελτίωση της κατάστασης στα τέλη της άνοιξης, όμως εδώ και αρκετές εβδομάδες, η καμπύλη της εξάπλωσης βρίσκεται ξανά σε άνοδο, ειδικά στον Νότο και στη Δύση.

Η κατάσταση «δυστυχώς θα χειροτερέψει προτού καλυτερέψει», δήλωσε χθες ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναφερόμενος στην πανδημία, στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου που ήταν αφιερωμένη στην υγειονομική κρίση από τον Απρίλιο.

Εξάλλου, ο μεγιστάνας για πρώτη φορά συνέστησε απερίφραστα στους Αμερικανούς να φορούν μάσκα, όταν «δεν είναι δυνατή η τήρηση της κοινωνικής απόστασης».

«Είτε σας αρέσουν οι μάσκες είτε όχι, έχουν αντίκτυπο», αναγνώρισε ο Τραμπ, ενώ παράλληλα «εκλιπάρησε» τους νέους να «αποφεύγουν τα γεμάτα μπαρ».

Βραζιλία: 1.367 θάνατοι και 41.008 κρούσματα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι κατέγραψε άλλους 1.367 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και άλλες 41.008 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη Βραζιλία ανέρχεται ως εδώ σε 81.487 νεκρούς επί συνόλου σχεδόν 2,2 εκατομμύρια κρουσμάτων μόλυνσης, με βάση τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας, τα οποία όμως μεγάλο μέρος της βραζιλιάνικης επιστημονικής κοινότητας θεωρεί πολύ υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα, ελλείψει επαρκούς αριθμού τεστ στη λατινοαμερικάνικη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων.

Κολομβία: Ξεπέρασαν τους 7.000 οι νεκροί

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στην Κολομβία ξεπέρασε χθες Τρίτη τους 7.000 νεκρούς, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας των Άνδεων.

Τις προηγούμενες 24 ώρες διαπιστώθηκαν ακόμη 237 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, με το σύνολο των νεκρών που έχουν καταγράψει οι αρχές στην Μπογοτά να φθάνει τους 7.166 αφότου εντοπίστηκε για πρώτη φορά κρούσμα μόλυνσης από τον κορονοϊό στο κράτος της Λατινικής Αμερικής, την 6η Μαρτίου.

Ο αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης έφθασε τα 211.038, σύμφωνα με τις αρχές. Στην πρωτεύουσα Μπογοτά των οκτώ εκατομμυρίων κατοίκων συγκεντρώνεται το ένα τρίτο των μολύνσεων.

Στην Μπογοτά και στη Μεδεγίν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας, επιβάλλεται αυστηρός περιορισμός στο πλαίσιο της προσπάθειας των αρχών να επιβραδύνουν την εξάπλωση της ασθένειας και να αποφύγουν την επαπειλούμενη κατάρρευση του συστήματος υγείας.

Ανήσυχη μπροστά στο χτύπημα που δέχεται η οικονομία, η κυβέρνηση του προέδρου Ιβάν Ντούκε χαλάρωσε κάποια μέτρα, την ώρα όμως που ειδικοί προειδοποιούν πως η κορύφωση αναμένεται τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Ο δεξιός πρόεδρος ενέκρινε πριν από μερικές ημέρες την παράταση του περιορισμού ως την 1η Αυγούστου, αλλά με πολλές εξαιρέσεις.

Η Κολομβία κατατάσσεται αυτή τη στιγμή πέμπτη στη Λατινική Αμερική τόσο ως προς τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας της COVID-19, όσο και ως προς αυτόν των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Μεξικό: Ξεπέρασαν τους 40.000 οι θάνατοι, πάνω από 356.000 τα κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι κατέγραψε 915 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 6.859 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων ξεπέρασε έτσι το όριο των σαράντα χιλιάδων νεκρών — έφθασε τους 40.400 — ενώ το σύνολο των ανθρώπων που έχει διαγνωστεί πως προσβλήθηκαν ανέρχεται πλέον σε 356.255.

Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν επισημάνει επανειλημμένα ότι ο πραγματικός αριθμός των πολιτών που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό είναι πιθανόν πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Βολιβία: Πάνω από 400 πτώματα περισυνέλεξαν αστυνομικοί από δρόμους και σπίτια μέσα σε πέντε μέρες

Η αστυνομία περισυνέλεξε πάνω από 400 πτώματα ανθρώπων από τους δρόμους και τα σπίτια τους σε όλη τη Βολιβία κατά τη διάρκεια των πέντε τελευταίων ημερών, εκ των οποίων το 85% θεωρείται ότι είχαν υποκύψει στην COVID-19, ανακοίνωσε χθες Τρίτη η υπηρεσία δίωξης του εγκλήματος (FELCC).

Μεταξύ της 15ης και της 20ής Ιουλίου, στελέχη της FELCC προχώρησαν στην περισυλλογή 191 πτωμάτων στην Κοτσαμπάμπα (κεντρικά), 141 στη Λα Πας και 68 στη Σάντα Κρους, περιφέρεια στο ανατολικό τμήμα της χώρας όπου έχουν καταγραφεί σχεδόν οι μισές από τις 61.000 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 στη χώρα των Άνδεων, διευκρίνισε μιλώντας στον Τύπο ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης αυτής, ο Ιβάν Ρόχας.

Άλλα 11 πτώματα περισυνελέγησαν στην Ποτοσί (νοτιοδυτικά) και 9 στην Τσουκισάκα (νοτιοανατολικά). Περίπου το 85% των ανθρώπων αυτών είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό ή είχαν συμπτώματα, σύμφωνα με τον Ρόχας.

Οι υγειονομικές αρχές τονίζουν πως η πανδημία του κορονοϊού επιταχύνεται στη Λα Πας και στην Κοτσαμπάμπα.

Ο Ισημερινός, που γειτονεύει με τη Βολιβία, είχε βιώσει ανάλογες καταστάσεις την άνοιξη, όταν οι αρχές, που αδυνατούσαν να αντεπεξέλθουν μπροστά στην κορύφωση της πανδημίας, αναγκάστηκαν να στείλουν την αστυνομία και τον στρατό για να απομακρυνθούν τα πτώματα από τους δρόμους και τα σπίτια στη Γουαγιακίλ (δυτικά), μεγάλο λιμάνι και οικονομική πρωτεύουσα της χώρας.

Επισήμως, στη Βολιβία των 11 εκατομμυρίων κατοίκων καταμετρώνται πάνω από 2.200 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19.

Κίνα: 14 κρούσματα μόλυνσης σε 24 ώρες, 5 «εισαγόμενα», 9 στη Σιντζιάνγκ

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 14 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, εκ των οποίων τα πέντε ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν διαπιστώνονται μολύνσεις μεταξύ ταξιδιωτών που φθάνουν στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό, ενώ τα υπόλοιπα εννέα περιπτώσεις εντόπιας μετάδοσης στην επαρχία Σιντζιάνγκ, στο απώτερο δυτικό τμήμα της χώρας.

Ανέφερε ακόμη πως εντοπίστηκαν 22 νέα περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων, από έξι την προηγουμένη. Το κινεζικό υπουργείο Υγείας δεν συμπεριλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα τους ασυμπτωματικούς φορείς του SARS-CoV-2.

Δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος εξαιτίας της COVID-19, κατά την ίδια πηγή. 23 ασθενείς έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 233, οι έξι σε κρίσιμη κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα όπου ξέσπασε τον Δεκέμβριο ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς — αυτός ο αριθμός παραμένει αμετάβλητος από τον Μάιο — επί συνόλου 83.707 μολύνσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ