Πολιτισμικά Αγαθά και Αθλητικές Υποδομές

Το δρόμο της υπογραφής έχει λάβει η υπογραφή προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού Δήμου Ρόδου και ΤΑΠΑ όπως είπε στην εισήγησή της η Υπουργός Πολιτισμού στη θεματική ενότητα για τα «πολιτισμικά αγαθά και τις αθλητικές υποδομές» στο 13ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική ανασυγκρότηση. Η Λυδία Κονιόρδου υπογράμμισε πως ετοιμάζεται ένα πρότυπο σχέδιο αειφορικής ανάπτυξης του Μνημείου. Ανακοίνωσε μια σειρά εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια από την ανακήρυξη της Μ. Πόλης από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και τα 70 χρόνια από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, καθώς και μια σειρά παρεμβάσεων στην Ακρόπολη της Ρόδου. Ο υφ. Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Στρατής αναφέρθηκε στην σταδιακή εφαρμογή και στα Μνημεία της Ρόδου του Ηλεκτρονικού εισιτηρίου και της καταγραφής των επισκεπτών και στις προδιαγραφές αξιοποίησης των ακινήτων της Μ. Πόλης.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, σύντομος και ουσιαστικός στην ομιλία του, αναφέρθηκε στα λιγοστά χρήματα που έχει η Πολιτεία προς διάθεση για τον αθλητισμό. Χρήματα τα οποία δεν φθάνουν για να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες.
Μίλησε για τις αδειοδοτήσεις των γηπέδων, που δεν θα πάρουν νέα παράταση (είχε δοθεί μέχρι τον Αύγουστο του 2018). «Θα ματώσουμε, αλλά θα νομιμοποιήσουμε τις αυθαίρετες αθλητικές κατασκευές. Να ξέρουμε ότι μπορούμε να τις χρησιμοποιούμε, έχοντας το κεφάλι μας ήσυχο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλειάδης.
Επίσης, προανήγγειλε την κατασκευή πίστας ποδηλασίας στη Ρόδο, που έχει παράδοση στο άθλημα και με δεδομένο ότι πάλιωσε για τα καλά η πίστα του Δημοτικού Σταδίου Ρόδου που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1920.
Ακόμη, θα χρηματοδοτήσει με 20% το έργο συνέχισης της κατασκευής του κολυμβητηρίου (50αρα πισίνα) της Ιαλυσού, έργο που είχε ξεκινήσει από τον τότε τοπικό Δήμο Ιαλυσού.
Ο κ. Βασιλειάδης είπε ακόμη, ότι η Πολιτεία θα επενδύσει στα αθλήματα παραλία που καλλιεργούνται στην χώρα μας, με αφορμή τους σχετικούς Μεσογειακούς που θα γίνουν το καλοκαίρι του 2019 στην Πάτρα.www.ert.gr

2018-04-16 20:41:27

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ