«Ποτέ τα συμφέροντα του λαού, δεν είχαν τίποτε το κοινό με αυτά του κεφαλαίου»

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, «στο θυσιαστήριο της Λευτεριάς όπου την Πρωτομαγιά του 1944 γράφτηκε μια από τις λαμπρές σελίδες στην ιστορία του Εργατικού και Κομμουνιστικού Κινήματος» καθώς διακόσιοι πρωτοπόροι αγωνιστές, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ για δύο ολόκληρες ώρες πάλευαν τραγουδώντας με τον θάνατο που σκορπούσαν τα πολυβόλα των κατακτητών και έπεσαν ως τον τελευταίο με το κεφάλι ψηλά, είπε ότι η κόκκινη γραμμή αίματος που χάραξε την διαδρομή στους δρόμους της Καισαριανής όταν τους μετέφεραν στο νεκροταφείο «ήταν και παραμένει ένα δείγμα γραφής.
Το όριο που ξεχωρίζει δύο διαφορετικούς κόσμους: τον κόσμο της εκμετάλλευσης και καταπίεσης που γεννά το φασισμό και τον πόλεμο και δε διστάζει μπροστά σε κανένα έγκλημα και τον κόσμο που παλεύει για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες, δίχως πόλεμο και εκμεταλλευτές, δίνοντας ό,τι καλύτερο έχει, ακόμα και τη ζωή του, για να υπερασπίσει τη ζωή, τα δικαιώματα και τη λευτεριά του λαού».
«Ποτέ και πουθενά τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, του λαού, δεν είχαν τίποτε το κοινό με τα συμφέροντα της αστικής τάξης, του κεφαλαίου, ακόμα και σε στιγμές ξενικής κατοχής και σκλαβιάς.
«Η Καισαριανή, όπως πριν το Κούρνοβο, έγιναν ακριβώς την ώρα που το ναζιστικό τέρας ψυχορραγούσε. Την ώρα που δεχόταν συντριπτικά χτυπήματα από τον Κόκκινο Στρατό, ο οποίος εκείνη την εποχή συγκροτούσε στη συνείδηση εκατομμυρίων εργατών σ’ όλο τον κόσμο τον απελευθερωτικό στρατό των προλετάριων όλου του κόσμου» υπογράμμισε.
Τόνισε ότι «πριν φτάσουμε στην Καισαριανή, η αστική τάξη της χώρας μας είχε στήσει την Ακροναυπλία για να χτυπήσει την πρωτοπορία του εργατικού κινήματος το ΚΚΕ», στη συνέχεια αναφέρθηκε στους μεγάλους αγώνες της εργατικής τάξης της δεκαετίας του ΄30, των οποίων ψυχή και καθοδηγητής ήταν το ΚΚΕ.
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι «σ’ αυτόν τον ηρωικό τόπο, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, δεν έχουν καμιά θέση όσοι σήμερα, από την καρέκλα της εξουσίας, κρατάνε τη σημαία του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, που ματώνουν τους λαούς. Όσοι συναγελάζονται με τον «διαβολικά καλό» Τραμπ και τους νέους Πιουριφόι της αμερικάνικης πρεσβείας για να προστατέψουν το άγαλμα του μακελάρη εγκληματία της ανθρωπότητας Τρούμαν».
«Οι καρεκλοκένταυροι των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ δεν έχουν κανένα ήθος. Ξερνάνε μόνο τη μπόχα του συστήματος που υπηρετούν. Προσβάλλουν τη θυσία των αγωνιστών» ανέφερε, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη στάση της, τις πράξεις της, την πολιτική της, προσβάλλει το εργατικό κίνημα, τους αγώνες και τη θυσία των 200 κομμουνιστών, των ηρώων αγωνιστών της Ελλάδας, της ανθρωπότητας».
Σημείωσε επίσης, ότι «η χώρα κατακλύζεται από ένα νέο κύμα προσφύγων ως αποτέλεσμα της φωτιάς του πολέμου που έχουν ανάψει οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων για το μοίρασμα των αγορών, των πηγών και των δρόμων μεταφοράς της Ενέργειας, για το μοίρασμα των σφαιρών επιρροής ανάμεσα σε ανταγωνιστικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις».
Ο κ. Κουτσούμπας, τόνισε εξάλλου, ότι το ΝΑΤΟ δεν εμπόδισε την επιθετικότητα της Τουρκίας και δίνει «φτερά στον Ερντογάν να προκαλεί συνεχώς, να διαστρέφει ακόμα και την ιστορία με τις νέες απαράδεκτες χθεσινές δηλώσεις του» ενώ «το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και τα «ευρωπαϊκά» της σύνορα δεν εμπόδισαν την Τουρκία να συλλάβει και να κρατάει παράνομα φυλακισμένους ακόμα τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς».
Αναφερόμενος στην πρόσφατη πυραυλική επίθεση κατά της Συρίας είπε ότι ΗΠΑ – Γαλλία – Μ. Βρετανία, με τη στήριξη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, επιτίθενται ενάντια σε μια κυρίαρχη χώρα και την εκλεγμένη κυβέρνησή της, με διάφορα προσχήματα, ορισμένα από τα οποία οι ίδιες πρώτες δημιουργούν και ενισχύουν.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-04-29 21:15:16

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ