«Πράσινη» αντίδραση μετά από 36 ημέρες

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε ενέργεια, θέληση και με καταπληκτική άμυνα στο μεγαλύτερο μέρος του ματς επικράτησε με 83-76 της ισχυρής Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ.

Μετά από 36 ημέρες που έφευγαν με «σκυμμένα τα κεφάλια» από το παρκέ οι «πράσινοι» επέστρεψαν στις επιτυχίες στην Euroleague κι έδειξαν ότι έχουν… σφυγμό και διάθεση για να καλύψουν το χαμένο έδαφος.

Το γεγονός ότι οι παίκτες του Γιώργου Βόβορα ήθελαν να αντιδράσουν φάνηκε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όταν πίεσαν σε όλο το γήπεδο και δεν επέτρεψαν στους Βαυαρούς να βγάλουν τις αρετές τους στο παρκέ.

Ακόμη κι όταν ο Ρέινολντς μείωσε στους 2 πόντους (72-70) στα 3:30΄΄ πριν τη λήξη, η ελληνική ομάδα έδειξε περίσσια ψυχραιμία και με σερί 7-0 ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς και… βλέπει παρακάτω.

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς με 17 πόντους, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα ήταν ο κορυφαίος του «τριφυλλιού», με μεγάλα καλάθια στα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα κι ενώ η Μπάγερν πίεζε για την ανατροπή.

Οι «πράσινοι», χάρη και στα 10 εύστοχα τρίποντα, έφτασαν τις 3 νίκες σε 9 αγώνες στη διοργάνωση. Ο Χάουαρντ Σαντ-Ροος ήταν άξιος συμπαραστάτης του Νέντοβιτς με 14 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα, ενώ από 12 πόντους πρόσθεσαν οι Ιωάννης Παπαπέτρου και Γιώργος Παπαγιάννης.

Οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι συμβιβάστηκαν με τη 2η διαδοχική ήττα τους (έχασαν εντός έδρας από την ΤΣΣΚΑ την περασμένη εβδομάδα) και 4η σε σύνολο 11 αναμετρήσεων. Πρώτος σκόρερ της γερμανικής ομάδας αναδείχτηκε ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς με 20 πόντους και 6 ασίστ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ