Πρέσβης Καλής Θέλησης για τους πρόσφυγες ο Μπεν Στίλερ

Ο Μπεν Στίλερ ανακηρύχθηκε Πρέσβης Καλής Θέλησης από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
Ο Στίλερ τιμήθηκε από τον διεθνή οργανισμό μετά από ένα πρόσφατο ταξίδι στη Γουατεμάλα, όπου συναντήθηκε με πρόσφυγες που εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας βίαιων ταραχών.
Τα τελευταία χρόνια ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων στο Ελ Σαλβαδόρ, τη Γουατεμάλα και την Ονδούρα εγκαταλείπουν τις εστίες τους λόγω της ανεξέλεγκτης βίας οργανωμένων εγκληματικών ομάδων.
Ο Στίλερ συνεργάζεται με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) από το 2016 και έχει ταξιδέψει για να συναντηθεί με πρόσφυγες στη Γερμανία και την Ιορδανία στηρίζοντας την εκστρατεία του οργανισμού #withrefugees campaign.
Σε μήνυμά του στο Twitter ευχαρίστησε για την τιμή προς το πρόσωπό του: «Δεν είμαι σίγουρος ποια είναι τα διαπιστευτήρια μου ως Πρέσβης Καλής Θέλησης ή ποιοι το ενέκριναν, αλλά κατά κάποιο τρόπο τα κατάφερα και είναι τιμή μου να υποστηρίζω τα εκατομμύρια ανθρώπων που φεύγουν από τη βία και τις διώξεις σε όλο τον κόσμο».
Ο ρόλος των Πρεσβευτών Καλής Θέλησης είναι να ευαισθητοποιούν, να παράσχουν στήριξη και να δίνουν φωνή σε εκείνους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-07-06 09:44:49

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ