Προβάδισμα τίτλου για τους ΛΑ Λέικερς

Τουλάχιστον στον πρώτο τελικό του ΝΒΑ οι ΛΑ Λέικερς επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί που έχουν απέναντι στο Μαϊάμι για την κατάκτηση του τίτλου.

Με κορυφαίο τον Άντονι Ντέιβις οι «λιμνάνθρωποι» έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στους Χιτ και με το τελικό 116-98 έκαναν το 1-0 στη σειρά και απόκτησαν προβάδισμα για το δαχτυλίδι του ΝΒΑ.

Ο σέντερ των νικητών (Ντέιβις) σταμάτησε στους 34 πόντους, ενώ ο ΛεΜπρόν Τζέιμς «άγγιξε» το triple double με 25 πόντους, 13 ριμπάουντ, 9 ασίστ).

Παρότι το Μαϊάμι μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με 23-10 η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς οι Λέικερς «επανήλθαν» γρήγορα και στο φινάλε του ημιχρόνου όχι μόνο κατάφεραν να «ψαλιδίσουν» τη διαφορά αλλά και να κλείσουν το 12λεπτο προηγούμενοι με +17 πόντους.

Στην τρίτη περίοδο η ψαλίδα άνοιξε ακόμη περισσότερο (87-55) και ο νικητής είχε προδιαγραφεί. Το Μαϊάμι από την πλευρά του προσπάθησε με τον Τζίμι Μπάτλερ (23 πόντοι) να παλεύει και να μην βγαίνει από το παρκέ ούτε όταν γύρισε τον αστράγαλό του. Μόνος του, όμως, ήταν αδύνατο να νικήσει τους Λέικερς!

Σαν να μην έφτανε αυτό όμως οι Χιτ είδαν και τους Γκόραν Ντράγκιτς, Μπαμ Αντεμπάγιο να αποχωρούν με προβλήματα τραυματισμών (αριστερό πόδι και αριστερό ώμο αντίστοιχα) και πλέον η αγωνία για το αν θα προλάβουν το game 2 της σειράς παρατείνεται.

Αντεμπάγιο και Ντράγκιτς, παίκτες κλειδιά για το Μαϊάμι περιορίστηκαν στους 8 και 6 πόντους αντίστοιχα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ