Προβάδισμα του Ροβάνπερα στο Ράλι Ακρόπολις

0
23

Ο Κάλε Ροβάνπερα προηγείται στη γενική κατάταξη του Ράλι Ακρόπολις, μετά το τέλος της 2ης ημέρας.

Ο Φιλανδός οδηγός της Toyota σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην 3η (Λουτράκι) και την 4η (Άγιοι Θεόδωροι 2) ειδική του αγώνα κι έχει αποκτήσει προβάδισμα 3,7 δευτερολέπτων έναντι του Εσθονού οδηγού της Hyundai, Οτ Τάνακ, ο οποίος ήταν ταχύτερος στην 2η (Άγιοι Θεόδωροι 1) και την 6η και τελευταία ειδική της ημέρας (Ελάτεια).

Την πρώτη τριάδα της γενικής κατάταξης συμπληρώνει ο Γάλλος επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπαστιάν Οζιέ (Toyota), ο οποίος, μετά την πρώτη ειδική σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και στην 5η ειδική της ημέρας (Θήβα), με αποτέλεσμα να βρίσκεται 3,9 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ροβάνπερα.

Ο Έλφιν Έβανς, επίσης με Toyota, ο οποίος ήταν δεύτερος στην πρώτη ειδική, υποχώρησε στη γενική και είναι πλέον σχεδόν πέντε λεπτά πίσω από τον Ροβάνπερα, καθώς αντιμετώπιζε από το πρωί πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων.

Από την πλευρά του, ο Τιερί Νεβίλ με Hyundai αντιμετώπισε πρόβλημα με το υδραυλικό τιμόνι, με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν επτά λεπτά πίσω από τον Ροβάνπερα. Επίσης, ο Πιέρ-Λουί Λουμπέ εγκατέλειψε λόγω τεχνικού προβλήματος στο Hyundai του, με αποτέλεσμα ο Νεβίλ να υποχρεωθεί να «κόψει» ταχύτητα.

Για αύριο (11/9) είναι προγραμματισμένες έξι ειδικές, ενώ την Κυριακή (12/9) θα διεξαχθούν οι τελευταίες τρεις ειδικές διαδρομές του αγώνα. Οι πρώτοι έξι οδηγοί της γενικής κατάταξης του Ράλι Ακρόπολις:

  • Κάλε Ροβάνπερα (Φινλανδία/Toyota) 1 ώρα 01:57.10
  • Οτ Τάνακ (Εσθονία/Hyundai) + 3,7
  • Σεμπαστιάν Οζιέ (Γαλλία/Toyota) + 3,9
  • Ντάνι Σόρντο (Ισπανία/Hyundai) + 23,9
  • Αντριάν Φουρμό (Γαλλία/Ford) + 54,2
  • Γκας Γκρίνσμιθ (Μ. Βρετανία/Ford) + 1:23.3