Προβληματισμός από την αύξηση των κρουσμάτων στην Αγία Πετρούπολη

Προβληματισμό προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αγία Πετρούπολη, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των αγώνων για το EURO 2020.

«Τα κρούσματα Covid-19 αυξάνονται» επιβεβαίωσε σήμερα η Επιτροπή Υγείας της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσίας, με τα κρούσματα να ξεπερνούν τα 800 κάθε ημέρα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, φτάνοντας στα 861 την Κυριακή, ενώ ήταν στα 700 πριν από ένα μήνα.

«Τα αποτελέσματα της περασμένης εβδομάδας δείχνουν ότι έχουμε σημειώσει αύξηση» παραδέχτηκε ο κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης, Αλεξάντερ Μπεγκλόφ, μιλώντας στο ραδιόφωνο της Ρωσίας.

«Συνδέεται με την κυκλική φύση της δραστηριότητας του ιού. Εχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα». πρόσθεσε. Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα τη μετατροπή ενός νοσοκομείου 876 κλινών σε κλινική Covid-19.

Η Αγία Πετρούπολη είναι η πόλη που πλήττεται περισσότερο στη Ρωσία, μετά την πρωτεύουσα Μόσχα. Σε αντίθεση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, το Κρεμλίνο δεν έχει θεσπίσει νέους περιορισμούς μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Οι αρχές «στοιχηματίζουν» επίσης στην εκστρατεία εμβολιασμού, ακόμη και αν παραμένει… επίπονη, μπροστά στη δυσπιστία του πληθυσμού.

Η Αγία Πετρούπολη θα φιλοξενήσει έξι αγώνες στη φάση των ομίλων από τις 12 Ιουνίου και ένα προημιτελικό στις 2 Ιουλίου, τους ακόλουθους: 

Σάββατο 12 Ιουνίου (2ος όμιλος): Βέλγιο-Ρωσία

Δευτέρα 14 Ιουνίου (5ος όμιλος): Πολωνία–Σλοβακία

Τετάρτη 16 Ιουνίου (2ος όμιλος): Φινλανδία-Ρωσία

Παρασκευή 18 Ιουνίου (5ος όμιλος): Σουηδία-Σλοβακία

Δευτέρα 21 Ιουνίου (2ος όμιλος): Φινλανδία-Βέλγιο

Τετάρτη 23 Ιουνίου (5ος όμιλος): Σουηδία-Πολωνία

Παρασκευή 2 Ιουλίου: Αγώνας της προημιτελικής φάσης