Προειδοποίηση για 4ο κύμα της πανδημίας στην Αίγυπτο

Για το ενδεχόμενο η Αίγυπτος να αντιμετωπίσει ένα τέταρτο κύμα κορωνοϊού τον Σεπτέμβριο, προειδοποίησε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της χώρας.

«Όλα είναι δυνατά και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι θα συμβεί αύριο», είπε ο Μοχάμεντ ‘Αμπντελ Φάταχ, προσθέτοντας ότι «το ερώτημα εάν υπάρξει τέταρτο κύμα ή όχι εξαρτάται από την προθυμία των πολιτών να ακολουθήσουν τις οδηγίες του κράτους σχετικά με τα προληπτικά μέτρα που περιορίζουν τις μολύνσεις και μειώνουν τις πιθανότητες εξάπλωσης της επιδημίας», αναφέρει η «Egypt Independent».

Ο ίδιος αξιωματούχος προσέθεσε ότι η εκστρατεία του εμβολιασμού θα μειώσει την πιθανότητα ύπαρξης τέταρτου κύματος, διαβεβαιώνοντας ότι το τρίτο κύμα υποχωρεί, οι καταγεγραμμένες μολύνσεις μειώνονται και ότι τα κρούσματα ιού κορωνοϊού θα μειωθούν μέχρι τα τέλη Αυγούστου στο χαμηλότερο ποσοστό τους.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε πλήρη προληπτικά μέτρα, ακόμη και μετά τη χορήγηση του εμβολίου», δήλωσε ο αξιωματούχος του Υπουργείου Υγείας της Αιγύπτου.

Η Αίγυπτος φιλοδοξεί να εμβολιαστούν 40 εκατομμύρια πολίτες μέσα στους επόμενους μήνες, επιτυγχάνοντας τον εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού. Συνολικά 7 εκατομμύρια πολίτες έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική λίστα των εμβολιασμών και μέχρι τώρα τρία εκατομμύρια πολίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί στη χώρα των σχεδόν 101 εκατομμυρίων κατοίκων

Πηγή: ΑΜΠΕ