Προθεσμία για την Τετάρτη πήρε από τον εισαγγελέα ο Κ. Μπαρμπαρούσης-Ανακαλεί το χουντικό παραλήρημα (video)

Συνελήφθη έπειτα από επιχείρηση της Αστυνομίας ο βουλευτής, πρώην της Χρυσής Αυγής, Κωσταντίνος Μπαρμπαρούσης, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα στο Εφετείο, ο οποίος τού έδωσε προθεσμία ως την Τετάρτη για να απολογηθεί. Σημειώνεται ότι σε βάρος του βουλευτή, για τις δηλώσεις του στη Βουλή, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, με βάση την οποία εκδόθηκε και το ένταλμα σύλληψης. Ο ίδιος δια του συνηγόρου του ανακαλεί το χουντικό παραλήρημα κάνοντας λόγο για «εκφράσεις ίσως ατυχείς» και για παρερμηνεία των δηλώσεων του για λόγους επικοινωνιακούς

Σε σπίτι στην Πεντέλη συνελήφθη, λίγο μετά τις 8 το πρωί, ο Μπαρμπαρούσης, σε εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του για τα όσα είχε πει στη Βουλή, καλώντας τον στρατό να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.
Ο Μπαρμπαρούσης εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τους οποίους ακολούθησε πειθήνια, όταν του το ζήτησαν. Βγήκε από το σπίτι και ακολούθησε τους αστυνομικούς χωρίς αντίσταση. Είπε ότι δεν γνώριζε ότι υπήρχε ένταλμα σύλληψης εναντίον του. Το ρεπορτάζ για τις συνθήκες εντοπισμού του, έχει ο Γιώργος Γεραφέντης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του Μπαρμπαρούση, Π. Κορατζόπουλου, η όλη υπόθεση αφορά μία «ατυχή επιλογή εκφράσεων που ενσωματώθηκαν στον λόγο του σε μία στιγμή θυμικής έξαρσης».
Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης, Άννα Βλαχοπαναγιώτηwww.ert.gr

2018-06-18 18:50:11

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ