Προσφυγόπουλα εναντίον ενστόλων σε αγώνα ποδοσφαίρου στη Θεσσαλονίκη

Τη δική τους ποδοσφαιρική ομάδα, την Football Club ARSIS, δημιούργησαν εδώ και ένα μήνα, προσφυγόπουλα (ασυνόδευτοι ανήλικοι έφηβοι και νεαροί ενήλικες έως 25 ετών), που διαμένουν σε ξενώνες και κοινωνικά διαμερίσματα της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.
Η ομάδα είναι έτοιμη να δώσει τον τρίτο της αγώνα. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 20/4 στις 8.15μμ, στο γήπεδο Planet FC, στην περιοχή αεροδρομίου, θα αντιμετωπίσει την Atlas FC, την ομάδα ποδοσφαίρου που αποτελείται από κληρωτούς και αξιωματικούς στρατιωτικών μονάδων της Θεσσαλονίκης.
Τα πολλαπλά οφέλη για τους πρόσφυγες σε σωματικό, κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο από την συμμετοχή στην ομάδα, επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο προπονητής και αθλητικός ψυχολόγος, Βασίλης Βερτουδάκης.
Ο κ. Βερτουδάκης, ο οποίος είναι ένας εκ των δύο υπευθύνων της ομάδας, επισήμανε ότι «υλοποιούμε το όνειρο των παιδιών να αθληθούν». «Είναι παιδιά που αγαπούν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό.
Πριν συμβούν όλα αυτά που βλέπουμε στις τηλεοράσεις είχαν μια κανονική ζωή και ο αθλητισμός είναι κανονική ζωή», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα προσφυγόπουλα, μέσα από την ομάδα, έρχονται πιο κοντά, ενώ γίνονται βήματα για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της ενσωμάτωσης τους στην τοπική κοινωνία.
Οι δυσκολίες, όπως είπε, ήταν, είναι και θα είναι πάρα πολλές, αλλά η θέληση των παιδιών να συμμετέχουν στην ομάδα, τους βοηθάει να τις υπερβαίνουν. Όσο για την επικοινωνία, ο κ. Βερτουρδάκης παραδέχτηκε ότι «μας δυσκολεύει πάρα πολύ», αλλά πρόσθεσε ότι «το ποδόσφαιρο είναι παγκόσμια γλώσσα».
Υπογράμμισε, ότι από την Football Club Arsis δεν λείπουν τα ταλέντα και κάποιοι ποδοσφαιριστές, αν δουλέψουν σκληρά, μπορούν να ασχοληθούν με το άθλημα σε διαφορετικό επίπεδο και, γιατί όχι, να γίνουν και επαγγελματίες.
Χρηματοδότης του εγχειρήματος είναι το PIER program – Protection, Integration, Education for Refugees. Aξίζει να σημειωθεί ότι το Football Club ARSIS έχει αγωνιστεί με τις ποδοσφαιρικές ομάδες των εργαζομένων του ΟΑΣΘ και των ΕΛΠΕ, ενώ στις αρχές Μαΐου θα αντιμετωπίσει την ομάδα εργαζομένων στο ΙΚΑ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕThe post Προσφυγόπουλα εναντίον ενστόλων σε αγώνα ποδοσφαίρου στη Θεσσαλονίκη appeared first on sports.ert.gr.

2018-04-19 18:20:58

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ