Πρωθυπουργός εν αναμονή ο Πέδρο Σάντσεθ-Παραδέχθηκε την ήττα του ο Ραχόι

Στην Ισπανία, η Βουλή συζητά την πρόταση μομφής κατά του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόϊ ενώ η πλειονότητα των βουλευτών έχει δηλώσει ότι θα υπερψηφίσει την πρόταση.
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι παραδέχθηκε την ήττα του στο κοινοβούλιο πριν από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής.
Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 11:01 τοπική ώρα.
Ο σοσιαλιστής ηγέτης Πέδρο Σάντσεθ θα αναλάβει σήμερα πρωθυπουργός της Ισπανίας, καθώς η πρόταση μομφής που έχει καταθέσει κατά της κυβέρνησης Ραχόι υποστηρίζεται από 180 βουλευτές, τέσσερις περισσότερους για την απαιτούμενη απόλυτη πλειοψηφία. Θα είναι η πρώτη φορά που πρόταση μομφής θριαμβεύει στη σύγχρονη ισπανική δημοκρατία και θα είναι η πρώτη φορά που θα προσκληθεί ένας πρωθυπουργός να ηγηθεί κυβέρνησης με τόσο ετερογενή κοινοβουλευτική υποστήριξη.

Ισπανία: Πέφτει ο Ραχόι – Νέος Πρωθυπουργός ο Πέδρο Σάντσεθ

Ήδη στενή συνεργάτης του ηγέτη του Λαϊκού Κόμματος δήλωσε ότι από σήμερα το μεσημέρι πρωθυπουργός της χώρας θα είναι ο Σάντσεθ, επικεφαλής των Σοσιαλιστών.
Θα συγκροτηθεί μια προσωρινή κυβέρνηση, η οποία δεν φαίνεται να προκαλεί αναταραχή. Ενώ συζητείται η πρόταση μομφής, ο δείκτης Ibex 35 αυξήθηκε. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Οικονομία Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε, επίσης, ότι δεν αισθάνεται καμία ανησυχία για τη λειτουργία των δημοκρατικών μηχανισμών στην Ισπανία.
Ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι αρνείται να παραιτηθεί, όπως του ζητούν διάφοροι παράγοντες μεταξύ των οποίων και ο ηγέτης των Πολιτών Άλμπερτ Ριβέρα, προκειμένου να πάει η χώρα σε εκλογές.
Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕwww.ert.gr

2018-06-01 07:40:23

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ