Πρόεδρος Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά: Ζούμε όλοι κατά τύχη

«Σήμερα, στο εντελώς ακατάλληλο κτίριο, όπου η Πολιτεία επέλεξε να εργαζόμαστε και να στεγάζεται το τρίτο μεγαλύτερο διοικητικό δικαστήριο της χώρας, έπιασε φωτιά», δήλωσε ο Δήμος Χρυσός, πρόεδρος του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά, ασκώντας έντονη κριτική με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά.

Παράλληλα, ανέφερε: «Ξεκίνησε στο ισόγειο κατάστημα χρωμάτων από ένα βραχυκύκλωμα. Στη συνέχεια, ο τοξικός καπνός διείσδυσε σε όλους τους χώρους και η θερμότητα έλιωσε στοιχεία της πρόσοψης του κτιρίου. Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε. Ο καπνός ανέβαινε από την είσοδο του κτιρίου προς τα πάνω. Τις εργάσιμες ώρες βρίσκονται στο κτίριο περίπου 150 άνθρωποι, μπορεί και περισσότεροι αναλόγως της ημέρας. Δεν υπάρχει έξοδος κινδύνου. Δεν υπάρχει σύστημα πυρανίχνευσης ή πυρόσβεσης. Ούτε πιστοποιητικό πυρασφάλειας».

Και σημείωσε ότι «εάν ήταν εργάσιμη μέρα, θα εγκλωβίζονταν μέσα στο κτίριο 150 άνθρωποι, που δεν θα μπορούσαν να αναπνεύσουν, ούτε να βγουν από αυτό».

«Τις επόμενες μέρες θα δημοσιευθούν πολλά σχετικά έγγραφα, με τα οποία προειδοποιούσαμε την Πολιτεία εδώ και πολλά χρόνια γι’ αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο. Το κτίριο έχει ξανακαεί στο παρελθόν, με φωτιά που είχε ξεσπάσει στο ίδιο κατάστημα του ισογείου!

Από ό,τι φαίνεται οι ζωές μας δεν αξίζουν τίποτα για την Ελληνική Πολιτεία.

Ντροπή!», κατέληξε.