Πρόκριση στους Ολυμπιακούς για τον Κυνηγάκη

Την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο εξασφάλισε πανηγυρικά ο Άλκης Κυνηγάκης, στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα.

Ο πρωταθλητής του Βαγγέλη Κοζομπόλη τερμάτισε δεύτερος στον προ-ολυμπιακό αγώνα, που έγινε σήμερα (20/6) στο Σετούμπαλ της Πορτογαλίας, μετά από δύο ώρες, δύο λεπτά και δεκατρία δευτερόλεπτα, πίσω μόνο από τον Βρετανό Χέκτορ Πάρντοου (2ωρ.02:07), και «τσέκαρε» το εισιτήριο για την ιαπωνική πρωτεύουσα.

Μαζί με τον Έλληνα κολυμβητή τερμάτισε ο επίσης Βρετανός Τομπάιας Ρόμπινσον, ο οποίος όμως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού την πρόκριση μπορούσε να πάρει μόνο ένας αθλητής από κάθε χώρα.

Αυτή θα είναι η πρώτη Ολυμπιακή συμμετοχή για τον 22χρονο Κυνηγάκη, ο οποίος στράφηκε την τελευταία τριετία στο open water και παρουσιάζει συνεχή βελτίωση, αφήνοντας πολλές ελπίδες για το μέλλον.

Στην παρθενική του εμφάνιση στα 10χλμ. σε μεγάλη διοργάνωση, ήταν 13ος στο Παγκόσμιο της Γκουανγκζού το 2019, χάνοντας στις λεπτομέρειες τότε τη θέση στη δεκάδα και την απευθείας Ολυμπιακή πρόκριση, ενώ τον περασμένο μήνα κατετάγη 14ος στο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης.

Στον αγώνα, ο οποίος έγινε υπό δύσκολες θαλάσσιες συνθήκες, συμμετείχε και ο Δημήτρης Μάρκος, ο οποίος όμως εγκατέλειψε μετά από ένα χτύπημα που δέχθηκε. Ο 19χρονος κολυμβητής μας έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην πισίνα, συγκεκριμένα στα 800μ. ελεύθερο.